Terug naar Apple verhelpt foutjes in iOS 10.2.1 en macOS 10.12.3
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple verhelpt foutjes in iOS 10.2.1 en macOS 10.12.3

Door Sven Lamers24 januari 2017 08:582 min. leestijd0

Apple heeft gisteren zowel iOS 10.2.1 als macOS uitgebracht. De twee updates verhelpen vooral beveiligingslekken en kleinere bugs, maar we willen toch even in het kort de release notes bespreken.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

iOS 10.2.1

Het versienummer geeft het al aan: in iOS 10.2.1 zitten geen spannende nieuwe functies, het gaat vooral om het verhelpen van bugs en verbeteringen wat de veiligheid betreft. Er zijn nog geen details bekend over de bugfixes, maar er zijn in ieder geval dertien veiligheidsproblemen opgelost.

Deze zitten bijvoorbeeld in de browser-engine WebKit die volgens Apple ook extra ‘gehard’ werd. Daarnaast is er sprake van verbeteringen in de app Contacten, in de kernel van iOS, in de functie ‘Wifi-assistentie’, evenals de auto-unlock functie van de iPhone. Deze kon de Apple Watch onder bepaalde omstandigheden ontgrendelen, hoewel het horloge niet gedragen werd.

Om te updaten, ga je naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven aan het Instellingen-menu gewoon naar ’software’, want dan vind je de update ook.

macOS 10.12.3

macOS 10.12.3 is de derde update voor macOS Sierra en werd al in december als openbare bèta uitgebracht. Volgens Apple verbetert de update het schakelen tussen de geïntegreerde Intel Iris en de ‘echte’ grafische kaart van AMD. Ook twee problemen die met werken met pdf’s samenhingen, werden verholpen. Zo kan Voorvertoning ingescande documenten weer doorzoeken en is een bug met betrekking tot versleutelde documenten verholpen.

Daarnaast zijn een hoop kleine foutjes verholpen. Er kunnen nu weer foto’s van bepaalde cameramodellen geïmporteerd worden en ook de Safari-bug die de accutijd vermindert is nu weg.

Om macOS te updaten, open je de Mac App Store en ga je naar het tabblad ‘Updates’. Hier verschijnt de update bovenaan, samen met een bijgewerkte iTunes overigens.

macOS 10.12.3 update

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar