Terug naar iOS 11: 6 nieuwe mogelijkheden van de Apple Pencil
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11: 6 nieuwe mogelijkheden van de Apple Pencil

Door Laura Grootaarts16 juni 2017 15:362 min. leestijd0

Heb je een Apple Pencil, dan wordt die binnenkort nog fijner in gebruik. Nee, niet het pennetje is vernieuwd: iOS 11 brengt wat veranderingen teweeg. Hierdoor wordt je pencil nog geschikter om snel even een aantekening of schets te maken. Wat er verandert? Dat lees je hieronder.

1. Sneller een aantekening maken

Met pen en papier kun je meteen gaan schrijven. Met de iPad en de Pencil moet je eerst nog je iPad ontgrendelen en de Notities-app zoeken. Straks niet meer: schrijf op het toegangsscherm van je iPad om een notitie te maken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Makkelijker annoteren

Heb je een pdf of een screenshot op je scherm, dan kun je daar meteen iets bij schrijven of tekenen met je Apple Pencil. Zet de punt van je Apple Pencil op het document en begin gewoon met schrijven.

3. Krabbels invoegen

Je hebt een stukje getypt en daar moet een tekeningetje bij ter verduidelijking. Als straks iOS 11 er is, kun je meteen gaan tekenen of schrijven: de getypte tekst eromheen schuift automatisch op. Werkt in Notities en in Mail.

4. Scannen en ondertekenen

Gooi die flatbad-scanner maar uit het raam, met Notities maak je straks veel gemakkelijker (en sneller) scans van al je documenten. En met je Apple Pencil onderteken je ze of voorzie je ze van de nodige aantekeningen.

5. Handgeschreven tekst zoeken

Spotlight is straks nog beter in het doorzoeken van je iPad. Je kunt straks ook zoeken naar handgeschreven woorden. Spotlight vindt dus de teksten die je hebt geschreven met de Apple Pencil – hoe belabberd je handschrift ook is.

6. Sneller met de nieuwste iPad Pro

10,5-inch iPad Pro

Dit hoort niet helemaal in dit rijtje thuis, maar het is zonde om het niet te benoemen. De Apple Pencil en de nieuwe generatie iPad Pro vormen een gouden combinatie. Het heeft wat Apple noemt ProMotion: de beeldverversing is verdubbeld van 60 naar 120 Hz. Games en (HDR-)video’s lijken sneller en soepeler af te spelen. Bovendien reageert het scherm nóg directer op aanrakingen van de Apple Pencil: er is nog nauwelijks sprake van vertraging.

https://youtu.be/wvr3p2_MiNY

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar