Terug naar Apple Pay snel beschikbaar in Europa
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Pay snel beschikbaar in Europa

Door Laura Grootaarts27 mei 2016 14:562 min. leestijd0

De mobiele betaaldienst van Apple, Apple Pay, is nog steeds niet overal echt van de grond gekomen maar als het aan Apple ligt komt daar op korte termijn verandering in. Het bedrijf wil dat Apple Pay binnenkort grootschalig te gebruiken is in Europa en Azië.

Apple Pay

Apple Pay op alle markten waar Apple actief is

’We werken hard aan Apple Pay in Azië en ook ik Europa, ons doel is dat Apple Pay beschikbaar wordt in alle markten waar Apple voet aan de grond heeft’, zegt Apple Pay-baas Jennifer Bailey tegen TechCrunch. Vooralsnog kun je met je iPhone contactloos betalen in een handjevol landen verspreid over de hele wereld: het gaat om Australië, Canada, China, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Vooral de Britten profiteren momenteel van Apple Pay, de dienst wordt daar sinds vorig jaar zomer ondersteund in honderdduizenden winkels.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Wanneer is Nederland aan de beurt?

Apple kondigde onlangs aan dat Hongkong al op de planning staat voor de uitrol van Apple Pay. Welk land daarna aan de beurt is, is nog een verrassing. Om de volgorde te bepalen, kijkt Apple naar de omvang van de markt voor Apple-producten. Logisch ook, want om Apple Pay te kunnen gebruiken moet je wel beschikken over een nieuwere iPhone. Ook het gebruik van betaalpassen wordt onder de loep genomen en ook de mogelijkheden voor contactloos betalen worden meegenomen in deze beslissing. Naar verwachting komen grote Europese landen eerder aan de beurt dan Nederland. Even geduld dus nog.

Met Apple Pay kun je contactloos betalen met je iPhone. Je iPhone is daar trouwens al helemaal klaar voor: deze bevat een NFC-chip die ook te vinden is in de bankpassen waarmee je op veel plekken al contactloos betalen kunt. Je bevestigt je betaling met een vingerafdruk, via Touch ID dat is ingebouwd in de thuisknop van de iPhone.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar