Terug naar Apple Music nu beschikbaar voor Android
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Music nu beschikbaar voor Android

Door Sven Lamers11 november 2015 10:172 min. leestijd0

Bijna vijf maanden na de grote lancering van Apple Music krijgt de muziekstreamingdienst eindelijk een app voor Android. Deze is gratis te downloaden vanuit de Google Play Store en bevindt zich in een bètafase.

Apple-Music-Android

Material Design

Wat het design betreft, heeft Apple geprobeerd om echt een Android-app van Apple Music te maken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld iTunes op Windows (dat erg lijkt op zijn Mac-tegenhanger), is de app voor Android nieuw ontworpen volgens Google’s Material Design-richtlijnen en voelt dus prima thuis op dat systeem. Zo zijn de tabs van iOS ondergebracht in een zijmenu dat je tevoorschijn haalt met een veeg over de linkerrand van het scherm.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Gratis proefabonnement

Na het starten krijg je net als op iOS een proefperiode van drie maanden aangeboden. Dat proefabonnement is gekoppeld aan een Apple ID. Als je het abonnement al op je Mac of iOS-apparaat hebt gehad, kun je dus niet stiekem nog een keer via Android drie maanden luisteren. Voor het abonnement ben je na het proefabonnement een tientje per maand kwijt.

Bèta-fase

De app is behoorlijk compleet, in principe zijn alle functies van Apple Music op iOS aanwezig, zoals de muzieksuggesties in ’Voor Jou’, Beats Radio en Connect. Twee kleine functies ontbreken echter nog. Ten eerste kun je geen gezinsabonnement afsluiten – daar heb je iTunes of een iOS-apparaat voor nodig. Ten tweede zijn er nog geen muziekvideo’s. Beide functies komen later, en dan wordt ook de bèta-sticker van de app gehaald.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar