Terug naar Apple Music mist wellicht onafhankelijke labels
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Music mist wellicht onafhankelijke labels

Door Jelle Mol17 juni 2015 16:342 min. leestijd0

Nu de lancering van streamingdienst Apple Music rap nadert, is Apple nog druk bezig om zo veel mogelijk labels aan boord te krijgen. Dat wil nog niet echt lukken met onafhankelijke labels, beweert de voorzitter van lobbygroep UK Music. Daardoor ontbreken in de catalogus wellicht artiesten als Adele en Arctic Monkeys wanneer de dienst op 30 juni live gaat.

Gratis proefperiode

Het probleem zou hem zitten in de gratis proefperiode die Apple aanbiedt. Gebruikers kunnen Apple Music de eerste drie maanden gratis uitproberen en gedurende die periode draagt Apple geen omzet af aan labels, zo bevestigde iTunes-baas Robert Kondrk maandag. Kleine, onafhankelijke labels zijn bang dat ze daardoor te veel inkomsten mislopen. Omdat de marges zo klein zijn, zou dat in het slechtste geval het einde kunnen beteken van sommige labels.

Catalogus Apple Music

Uit angst hiervoor lijken kleine labels vooralsnog af te houden, stelt UK Music. Dit ondanks dat ze wel baat hebben bij een extra speler op de markt voor streamingdiensten en Apple juist vanwege de gratis proefperiode daarna meer uitbetaalt dan zijn concurrenten. Of in de Apple Music-catalogus werkelijk bekende artiesten als Adele en Arctic Monkeys gaan ontbreken, moet 30 juni blijken. De kans is nog steeds groot dat de meeste belangrijke contracten met labels voor die tijd afgerond worden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar