Terug naar Apple massaal aangeklaagd vanwege Touch Disease iPhone 6 (Plus)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple massaal aangeklaagd vanwege Touch Disease iPhone 6 (Plus)

Door Laura Grootaarts10 oktober 2016 12:122 min. leestijd3

Een paar maanden terug verschenen er berichten over een mankement waar de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus aan zou lijden: Touch Disease. Daarna bleef het wekenlang stil rondom deze kwestie. Niks aan de hand? Helaas, er is toch iets mis en Apple heeft wat rechtszaken aan de broek hangen.

Touch Disease grijze balk

Geen reparatie bij Touch Disease iPhone

Apple heeft het probleem nog altijd niet officieel erkend, maar voelt de druk oplopen. Inmiddels zijn er in Amerika en Canada verschillende rechtszaken tegen het bedrijf aangespannen door gedupeerde iPhone-eigenaren. Vier zaken lopen er inmiddels, en een van de advocaten zou de zaak behartigen voor maar liefst 10 duizend cliënten.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple heeft vooralsnog geen goede oplossing. De telefoons waar het om gaat, worden door Apple niet gerepareerd en vaak gaat het ook om toestellen waarvan de garantie net is verlopen. De enige optie die Apple biedt, is een refurbished exemplaar waarvoor klanten in Amerika honderden dollars moeten betalen. Vaak treedt bij die vervangende toestellen binnen de kortste keren hetzelfde probleem op. Vijf Apple Genius-medewerkers zouden anoniem verklaard hebben dat Apple zich bewust is van het probleem, maar dat ze dat niet tegen klanten zullen zeggen.

Wat is Touch Disease?

Touch Disease zorgt ervoor dat het scherm van de iPhone 6 en met name de iPhone 6 Plus niet meer naar behoren functioneert of het zelfs compleet laat afweten. Aan de bovenkant van het scherm flikkert een grijze balk en het scherm reageert steeds slechter op aanrakingen. Twee chipjes ónder het scherm veroorzaken het euvel. Deze chips vertalende aanrakingen van het scherm naar informatie waar je iPhone iets mee kan. Maar na verloop van tijd lijken de chips geen contact meer te kunnen maken.

Het probleem schijnt erg vaak voor te komen. Een iPhone-reparateur zei er het volgende over: ‘Het is zo wijdverbreid dat ik denk dat iedere iPhone 6/6 Plus er gevoelig voor is. Het lijken tikkende tijdbommen.’ Of er in Nederland ook zoiets speelt, is nog niet duidelijk – het ‘sueën’ van een bedrijf namens een gewone consument gebeurt hier ook amper, dus waarschijnlijk hoor je er daarom minder over. Maar het kan haast niet anders dan dat ook hier mensen tegen hetzelfde probleem aan lopen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ton Deuse
Lezer
Ton Deuse

Apple negeert structureel dit soort zaken. Je zou verwachten dat je voor zo’n duur toestel ook een stukje service koopt. Dat buig gebeuren reageren ze ook niet op, ondanks dat dit wel degelijk een ding is. Vinden ze zelf blijkbaar ook want de S varianten zijn steviger.

Filip Vande Cappelle
Lezer
Filip Vande Cappelle

Ik vermoed ook met dit probleem te kampen, alhoewel het zich slechts sporadisch voordoet: het scherm reageert niet meer. Oplossing is meestal om toestel in standbye te zetten, de app die vast liep af te sluiten en daarna opnieuw te starten.

Martine
Lezer
Martine

De refurbished Iphone 6 van onze dochter heeft eenzelfde probleem, haar touchscreen reageert niet meer. Met een harde reset lukt het weer, daarna al snel hetzelfde probleem. Deze week ivm de 6 maanden garantie (in aug dit jaar gekocht) retour gestuurd, maar garantie komt te vervallen vanwege ‘drukschade’ door het dragen in de achterzak!! (Hoezo garantie??) Alles wijst op de ‘touch disease’ van de Iphone 6 en dat er geen reparatie mogelijk is. Het zou dus zijn dat Apple komt met een oplossing…