Terug naar Apple lanceert iPad 9,7-inch als opvolger voor de iPad Air
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple lanceert iPad 9,7-inch als opvolger voor de iPad Air

Door Sven Lamers21 maart 2017 13:432 min. leestijd0

Apple heeft zonet een nieuwe iPad uitgebracht. Deze vervangt de iPad Air 2 in de Store en heet … iPad. Na de iPad, iPad 2, de nieuwe iPad, de iPad met Retina-display, de iPad Air en de iPad Air 2 zijn nu we dus weer terug bij de originele naam. De nieuwe iPad is in principe hetzelfde als de voorganger iPad Air 2, maar met een betere processor en een lagere prijs. De nieuwe iPad met 32 GB gaat al voor 409 euro over de toonbank. De voorverkoop start op 24 maart om 16.01 uur.

iPad 9,7-inch

Hardware iPad

De iPad is grotendeels identiek aan de iPad Air 2 van 2015. Er zijn drie kleuren beschikbaar: zilver, spacegrijs en goud. Daarnaast is er nog steeds een versie mét en eentje zonder mobiel internet. De camera is hetzelfde, evenals de vingerafdruksensor Touch ID.

De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €337 korting!

De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €337 korting!

Maximale korting als je ook internet van Ziggo thuis hebt!

Daarnaast heeft de iPad geen Smart Connector voor het aansluiten van een toetsenbord noch ondersteunt die de Apple Pencil. Hetzelfde geldt voor het True Tone-display met bredere kleurweergave – die blijft voorbehouden aan de iPad Pro 9,7-inch. Het display is zelfs iets achteruit gegaan ten opzichte van de iPad Air 2: het is niet meer ‘volledig gelamineerd’ en de ‘anti­reflectie­coating’ ontbreekt.

Wat wel ‘nieuw’ is, is de processor. Deze komt nu rechtstreeks van de iPhone 6s. Je leest het goed, Apple heeft niet voor de A10 uit de iPhone 7 gekozen, maar voor de A9-processor uit 2015. Deze zit overigens ook in de iPhone SE.

Scherm iPad 9,7-inch

Dikker en zwaarder, maar meer opslag

We mogen dan wel vaker roepen dat Apple zijn producten alleen maar dunner en lichter maakt, maar de iPad brengt daar verandering in. Hij is 1,4 mm dikker (23%) dan de iPad Pro 9,7-inch en iPad Air 2 en met 470 gram ook iets zwaarder. Schuilt hier eventueel een iets grotere accu? Wie weet. Ten slotte hebben we nog iets positiefs te melden. De iPad komt namelijk standaard met 32 GB in plaats van 16 GB.

… een beetje teleurstellend

Al met al snappen we wel waarom Apple voor deze nieuwe iPad geen keynote heeft gehouden. Het is simpelweg de iPad Air 2 die we al kennen, maar dan met een nieuwe processor (die zelfs al een beetje verouderd is) en een iets slechter beeldscherm. Nou ja, ten minste is hij flink goedkoper: van 499 naar 409 euro.

 

De Apple iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

De Apple iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPad 2017
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar