Terug naar Apple koopt startup gespecialiseerd in gezichtsherkenning
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple koopt startup gespecialiseerd in gezichtsherkenning

Door Laura Grootaarts6 oktober 2015 11:012 min. leestijd0

Apple heeft weer eens een kleine startup overgenomen, Perceptio. Perceptio houdt zich bezig met software voor het herkennen van onder meer gezichten op foto’s.

Niet álles in de cloud

Het bijzondere aan de software van Perceptio is dat het systeem volledig lokaal draait. Er worden dus niet zomaar gegevens van gebruikers opgeslagen ergens in een ongrijpbare cloud. Perceptio heeft privacy dus hoog in het vaandel staan, en dat is iets wat aansluit bij de filosofie van Apple.

Het bedrijf maakt hiervoor gebruik van de techniek deep learning, die is gebaseerd op de manier waarop mensen elkaars gezichten herkennen. Ze zijn al tijden bezig om dit in een algoritme te vangen en om dit algoritme te laten werken op de iPhone. Dit blijkt uit een interview met de oprichters van Perceptio. Eerder maakten ze een app waarmee je foto’s kunt delen: Smoothie.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple blijft kleine startups kopen

Apple heeft de deal vandaag bevestigd aan Bloomberg, maar laat hierover verder geen enkel details los. Er worden vaker technologie-bedrijven gekocht, zonder dat naar buiten komt wat het idee daarachter is, zo luidt de verklaring van een Apple-woordvoerder.

Apple verkeert momenteel sowieso in een shopping spree. Vorige week kocht Apple een ander bedrijf, ook al een startup. Dit bedrijf heet VocallQ en houdt zich bezig met spraakherkennings-software die in staat is om uitgebreidere gesprekken te voeren dan Siri.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar