Terug naar Apple vernieuwt iMac met Haswell-processor
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple vernieuwt iMac met Haswell-processor

Door Sven Lamers24 september 2013 15:002 min. leestijd2

Apple heeft de iMac vandaag een kleine specificatie-update gegeven. De nieuwe iMac is nu voorzien van een quadcore processor van Intel die gebaseerd is op de Haswell-generatie. Als grafische processor heeft de iMac een Nvidia Geforce uit de 700-serie. Daarnaast ondersteunt de iMac nu de wifi-standaard 802.11ac en krijgt die snellere PCIe-flashopslag. Dat laatste zorgt volgens Apple voor snellere toegangstijden tot wel 50 procent. Het ontwerp van de iMac blijft ongewijzigd: er zijn de 21,5- en 27-inch versie, allebei met een ontzettend dun en strak design. Alle modellen hebben standaard 8 GB RAM en een harde schijf van 1 TB.

Prijzen

Het 21,5-inch instapmodel kost in de basisconfiguratie 1329 euro. Daarvoor krijg je een 2,7-GHz quadcore met een Intel Iris Pro als grafische kaart. Voor 200 euro meer krijg je een 2,9-GHz quadcore en de veel betere grafische kaart Geforce GT 750M. De prijs voor de 27-inch modellen begint bij 1849 euro met een 3,2 GHz quadcore en een Geforce GTX 755M. De snelste iMac heeft een 3,4-GHz processor en een Geforce GTX 775M. Die kost je dan 2029 euro. Momenteel zijn de iMacs nog niet in de Nederlandse Store beschikbaar, maar dat zal vandaag nog veranderen.

Nodige update

De iMac was al een tijdje toe aan een kleine update. De MacBook Air kreeg al in juni een nieuwe Intel-processor op Haswell-basis en ondersteuning voor de snellere wifi-standaard ac. Nu is Apple’s desktopcomputer weer helemaal bij de tijd. Ga jij er een kopen?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Vincent
Lezer
Vincent

MacBook Pro.

En nu wachten.

Vincent
Lezer
Vincent

MacBook Pro.

En nu wachten.