Terug naar Apple: 'Face ID krijgt geen downgrade'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple: 'Face ID krijgt geen downgrade'

Door Terry Stooker26 oktober 2017 10:063 min. leestijd0

Apple reageert bijna nooit op geruchten of negatieve berichten uit de media. Maar op geruchten dat de eisen voor Face ID versoepeld zijn om de productie van de iPhone X te stimuleren, heeft het Amerikaanse bedrijf toch de noodzaak gevonden te reageren. Het antwoord is duidelijk: Face ID heeft geen downgrade gehad.

Face ID

Downgrade Face ID

De geruchtenmolen is opgestart door een bericht op de website van Bloomberg, de uitgever van het toonaangevende zakenblad Businessweek. Bloomberg heeft van ‘personen die dicht bij het proces betrokken zijn’ vernomen dat Apple de eisen voor Face ID naar beneden afgesteld heeft. Dit zodat de productie van de TrueDepth-camera in een hogere versnelling kan.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dat de productie van de iPhone X stroef verloopt is bekend. Dit komt mede doordat die TrueDepth-camera zo’n technisch hoogstandje is. Met name de infraroodsensor, die 30.000 puntjes op het gezicht projecteert, luistert erg nauw. Slechts een micrometer verschil tussen de verschillende componenten zorgt er al voor dat de gezichtsherkenning minder nauwkeurig is – of helemaal niet werkt.

Volgens Bloomberg zou Apple nu meer afwijkingen toelaten in de TrueDepth-camera, om meer iPhones te produceren. Face ID wordt hierdoor minder nauwkeurig. Apple heeft eerder aangegeven dat de kans dat iemand anders je iPhone met zijn gezicht ontgrendelt 1 op de miljoen is, tegenover 1 op de 50.000 bij Touch ID.

Apple’s reactie

Dat zijn nogal serieuze aantijgingen aan het adres van Apple, dat juist heeft gehamerd op de veiligheid en accuraatheid van Face ID. Een reactie liet dan ook niet lang op zich wachten. Wij hebben de belangrijkste zinnen uit deze reactie voor je vertaald:

‘Face ID is een indrukwekkend en veilig authenticatiesysteem dat ontzettend makkelijk en intuïtief in gebruik is. De kwaliteit en nauwkeurigheid is onveranderd. De kans dat een willekeurig persoon jouw iPhone kan ontgrendelen met Face ID is nog altijd 1 op een miljoen.

Bloombergs claim dat Apple de eisen voor Face ID heeft versoepeld is geheel onwaar. We verwachten dat Face ID de nieuwe standaard wordt voor gezichtsherkenning en -authenticatie.’

verkrijgbaar in de apple store

Face ID nog even nauwkeurig

Volgens Apple is Face ID dus nog altijd even nauwkeurig, al gaat de reactie niet direct in op het mogelijk versoepelen van de kwaliteitstests. Daarnaast is het nogal lastig om te bewijzen of de authenticatiemethode inderdaad minder nauwkeurig is. Als de kans bijvoorbeeld van 1 op de miljoen naar 1 op de half miljoen is gegaan, hoe wil je ooit de tijd – en de gezichten – vinden om dat te testen?

We zijn misschien ietwat bevooroordeeld, maar weten wel dat Apple meestal uiterst perfectionistisch te werk gaat bij zijn producten. We zijn dan ook geneigd het bericht van Bloomberg naar het rijk der fabelen te verwijzen.

En jij? Heeft dit bericht ervoor gezorgd dat jij minder enthousiast bent over de iPhone X, of kun je nog steeds niet wachten om het toestel in handen te hebben? Als dat laatste het geval is, lees dan onze tips om de kans op een succesvolle pre-order te verhogen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar