Terug naar Apple en Samsung praten over ingebouwde simkaart
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple en Samsung praten over ingebouwde simkaart

Door Jelle Mol17 juli 2015 09:492 min. leestijd0

Apple en Samsung zijn in gesprek met telecomproviders over een ingebouwde simkaart waarmee gebruikers eenvoudig een mobiel abonnement kunnen nemen of kunnen overstappen. Hierbij is het niet nodig om ook van fysieke simkaart te wisselen, zoals nu wel het geval is.

iPad3GSIM1

Ingebouwde simkaart

Een gestandaardiseerde ‘e-SIM’ kan naar verluidt (betaalmuur) rekenen op steun van een groot aantal providers en GSMA, de branchevereniging die mobiele telecomproviders vertegenwoordigt. Zo zouden AT&T, Deutsche Telekom (eigenaar van T-Mobile), het Chinese Hutchison Whampoa, Orange, Telefónica en Vodafone aan boord zijn. GSMA stelt dat de gesprekken in een vergevorderd stadium zijn. De technische implementatie zal nog wel even op zich laten wachten: het duurt nog minimaal een jaar voordat er apparaten op de markt zijn die de ingebouwde simkaart ondersteunen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple SIM

Een ingebouwde simkaart biedt behalve overstapgemak voor gebruikers ook voordelen voor elektronicafabrikanten. Het ontbreken van een fysieke simkaart scheelt ruimte en geeft meer vrijheid in het ontwerp van smartphones en tablets. Met de introductie van de iPad Air 2 en mini 3 kwam Apple zelf met een soortgelijke oplossing genaamd Apple SIM, al lijkt het erop dat de meeste providers daar nog niet erg enthousiast over zijn. Een universele simkaart zal daarom waarschijnlijk meer succes hebben.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar