Terug naar Apple bevestigt: WWDC-keynote op 5 juni om 19 uur
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple bevestigt: WWDC-keynote op 5 juni om 19 uur

Door Sven Lamers10 mei 2017 14:222 min. leestijd0

We schreven al langer erover dat de WWDC-keynote op 5 juni plaatsvindt, maar officieel had Apple nog niets bevestigd. Daar is nu verandering in gekomen. Nu mag je het echt in je agenda zetten: op maandag, 5 juni (ja hoor, Pinkstermaandag) om 19 uur Nederlandse tijd houdt Apple een keynote in het McEnery Convention Center. Dat is in San Jose, Californië; voor het eerst in jaren vindt de WWDC niet plaats in San Francisco.

WWDC 2017

Keynote nog niet in Apple Park

Eerder werd gedacht dat Apple de keynote misschien al op zijn nieuwe campus zou houden. Deze is immers slechts 20 autominuten van de nieuwe WWDC-locatie verwijderd. De meest geschikte plaats zou het Steve Jobs Theater zijn, maar dat is blijkbaar niet op tijd klaar voor de keynote.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nieuwe software

Tijdens de keynote verwachten we een aantal nieuwe producten van Apple. We weten al vrijwel zeker dat iOS 11 en een nieuwe versie van macOS gepresenteerd gaan worden. Hoogstwaarschijnlijk worden op dezelfde dag ook bètaversies voor ontwikkelaars gelanceerd. Daarnaast is het aannemelijk dat updates voor tvOS en watchOS aan bod komen.

Nieuwe hardware?

De WWDC-keynote staat altijd in het teken van nieuwe software, daarom is het niet ongewoon dat er weinig geruchten rondom nieuwe hardware zijn. Als er dan toch hardware gepresenteerd gaat worden, dan zou dat wel een Siri-speaker kunnen zijn. Deze moet het opnemen tegen de Amazon Echo en Google Home. Ook nieuwe iPad Pro-modellen worden al een tijdje verwacht. De iPhone 8 staat daarentegen voor september op de planning.

Wat computers betreft, zijn de Mac mini, de iMac en de 12-inch MacBook toe aan een update. De Mac Pro ook, maar daarover heeft Apple al gezegd dat die pas volgend jaar komt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar