Terug naar Apple aangeklaagd om merknaam Animoji
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple aangeklaagd om merknaam Animoji

Door Laura Grootaarts20 oktober 2017 11:092 min. leestijd0

Nog maar een paar weken en dan ligt de iPhone X in de winkel. Maar nu is er gedoe rondom de naam van een van de nieuwe functies, Animoji. Iemand anders zou deze naam al veel eerder geregistreerd hebben en klaagt Apple daarom aan.

Animoji iPhone X

Animoji twee jaar terug al geregistreerd

De Amerikaanse ontwikkelaar Enrique Bonansea claimt dat hij eigenaar is van deze merknaam. Hij heeft ‘Animoji’ twee jaar geleden al geregistreerd en gebruikt deze als naam voor zijn app, die inmiddels 18.000 keer gedownload is. In de aanklacht (pdf) staat dat Apple heel goed wist niet de eigenaar te zijn van de naam, maar er tóch mee aan de haal ging.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Afgelopen zomer werd Bonansea plotseling benaderd door een bedrijf (The Emoji Law Group LLC) dat de merknaam wilde kopen. Mogelijk werkte dit bedrijf in opdracht van Apple. Bonansea weigerde de naam van de hand te doen. Vlak voor Apple’s presentatie van de iPhone X, probeerde dit bedrijf het Animoji-merkrecht nietig te laten verklaren en op 11 september – de dag voor de keynote – deed ook Apple daartoe een poging.

Animoji op de iPhone X

https://youtu.be/mW6hFttt_KE

De iPhone X is uitgerust met een complexe camera die gezichtsherkenning mogelijk maakt. Je ontgrendelt de iPhone door ernaar te kijken. De technologie maakt ook Animoji mogelijk: dit zijn bewegende 3D-emoji’s die je gezichtsuitdrukking tot in detail nabootsen.

Lees ook ons dossier over de iPhone X.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar