Terug naar Aandeel Apple bereikt recordhoogte en wel hierom
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Aandeel Apple bereikt recordhoogte en wel hierom

Door Jelle Mol21 augustus 2014 13:073 min. leestijd0

Aandeel Apple 20 augustus

Het aandeel Apple heeft gisteren een recordwaarde behaald van $ 100,57. Het is voor het eerst in twee jaar dat het aandeel weer boven de grens van $ 100 eindigt. De afgelopen maanden is de koers sterk gestegen, maar het is niet alleen de verwachte lancering van nieuwe producten die hier verantwoordelijk voor is. Een viertal redenen waarom beleggers zoveel vertrouwen hebben in Apple.

1. Nieuwe producten, hoge verwachtingen

Alles wijst erop dat Apple op 9 september de iPhone 6 gaat lanceren. Volgens de geruchten krijgt het nieuwe vlaggenschip een groter scherm van saffierglas, een snellere processor, verbeterde camera en een omkeerbare usb-connector. De iWatch laat waarschijnlijk nog iets langer op zich wachten, maar zou in combinatie met Health een digitale revolutie in de zorg moeten gaan betekenen. Tot slot moeten in het najaar de eerste auto’s met CarPlay gaan rondrijden. Hiermee wordt de iPhone onderdeel van je dashboard.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

2. Apple is niet alleen afhankelijk van de iPhone

Hoewel Apple veruit het grootste deel van zijn omzet uit de verkoop van iPhones haalt, zijn er meer productgroepen die de omzet stuwen. Dat is een geruststelling voor beleggers, want een geflopte iPhone kan vervelende gevolgen hebben. Uit de laatste kwartaalcijfers blijkt dat de omzet uit iTunes en apps met 12% is toegenomen, ondanks dat er minder muziek werd gekocht. En daar stopt het voorlopig nog niet, want met een aanbod van momenteel meer dan 1,2 miljoen apps blijft de App Store alsmaar doorgroeien. Dat maakt deze inkomstenbron toch een stuk belangrijker dan je in eerste instantie zou denken.

3. Kapitaal naar aandeelhouders

Vanwege de enorme hoeveelheid cash waar Apple over beschikt, is het bedrijf in 2012 begonnen met het terugvloeien van kapitaal naar aandeelhouders. Zodoende krijgen aandeelhouders tegenwoordig dividend uitgekeerd. Bovendien heeft Apple dit jaar al zo’n $ 28 miljard aan eigen aandelen teruggekocht. Hierdoor zijn er minder aandelen in omloop en krijgen aandeelhouders meer dividend per aandeel uitgekeerd, waardoor de koers weer stijgt.

4. Innovatie door overnames en samenwerkingen

Apple’s rijk gevulde bankrekening maakt het tevens mogelijk om flink te investeren in andere bedrijven ten behoeve van innovatie. De overname van Beats voor $ 3 miljard moet iTunes uit de slop gaan trekken, maar ook de samenwerking met IBM is een grote stap op de zakelijke markt. En daar zijn investeerders blij mee. Tot slot is Apple’s topmanagement aangevuld met experts op het gebied van luxegoederen, marketing en gezondheid. Dat wijst niet alleen op mogelijke nieuwe producten, maar is ook een antwoord op de kritiek over het gebrek aan visie en innovatie na de dood van Steve Jobs.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar