Terug naar 7x dit gaan we zien tijdens de WWDC-keynote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

7x dit gaan we zien tijdens de WWDC-keynote

Door Laura Grootaarts30 mei 2017 13:135 min. leestijd0

Het is bijna 5 juni! Een dag om naar uit te kijken omdat je waarschijnlijk vrij bent (het is tweede pinksterdag), omdat System of a Down op Pinkpop staat en bovenal omdat Apple dan een keynote geeft. Naarmate de datum dichterbij komt, zwellen de geruchten over mogelijke onthullingen aan. Gewoonlijk staat de WWDC in het teken van software, maar dit jaar kan het haast niet anders dan dat er ook nieuwe hardware te bewonderen is. Dit zijn onze verwachtingen voor de WWDC-keynote.

1. iOS 11

Zoals gezegd is de WWDC in de basis een software-evenement. En met alle iPhones en iPads die in de omloop zijn, is iOS waarschijnlijk het onderwerp waar het grootste deel van de mensen zich op verheugt. Dit jaar staat iOS 11 op het programma.

FaceTime groepsgesprek

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Over de precieze vernieuwingen in iOS 11 weten we nog niet heel veel. Mogelijk krijgt FaceTime straks groepsgesprekken, waaraan tot maximaal vijf gesprekspartners kunnen deelnemen. Verder zou FaceTime (zonder beeld; alleen audio) weleens de standaard kunnen worden als je belt naar een andere iPhone. Scheelt weer in belminuten!

Wat altijd en eeuwig bij iedere nieuwe versie van iOS rondgaat, is de running gag rondom een nachtmodus, dus die stippen we ook nu even aan. Verder is het opmerkelijk dat Apple onlangs de slaaptracker Beddit heeft overgenomen, dus wellicht zitten er in iOS 11 naast Night Shift en de bedtijd-wekker nog meer mogelijkheden om ons slaapgedrag op orde te houden.

Maar er is nog een reden om uit te kijken naar iOS 11. Misschien geeft het nieuwe besturingssysteem stiekem al wat informatie prijs over de iPhone 8. Dit jubileum-toestel van Apple is overigens pas tijdens een keynote in september te verwachten.

2. watchOS 4

Apple Watch

Ook voor de Apple Watch komt er ongetwijfeld weer een nieuw besturingssysteem zodat het weer helemaal bij de tijd is. Op de uitnodiging van de WWDC zijn poppetjes te ontwaren die op verschillende manieren sportief bezig zijn; dit kan duiden op nieuwe workouts. En na gedane arbeid is het goed rusten. De slaaptracker Beddit noemden we net al bij iOS 11, maar zoiets zou natuurlijk ook een perfecte toevoeging zijn aan de Apple Watch.

3. tvOS 11

tvOS 11 met picture-in-picture

Ook de vierde generatie Apple TV is weer toe aan een nieuw besturingssysteem. Een van de fijnste nieuwe functies, is dat je voortaan misschien meerdere gebruikersprofielen kunt aanmaken. Iedereen in huis logt dus in met zijn eigen Apple ID, en daarmee dus met zijn eigen foto’s, muziek, apps en zo verder. Kregen we die functie ook maar op de iPad … Ook nieuw: picture-in-picture, waarmee je rustig verder kunt kijken naar bijvoorbeeld Netflix of YouTube terwijl je tegelijkertijd een andere app groot in beeld hebt.

4. macOS 10.13

… Of wordt het nu toch eindelijk een keer macOS 11? Dat past namelijk veel mooier bij iOS 11 en tvOS 11. Maar een compleet nieuwe naam voor een besturingssysteem betekent ook dat de boel grondig overhoop wordt gegooid, en er zijn nog geen tekenen die daarop wijzen. macOS 10.13 krijgt voor zover nu bekend is geen spectaculaire metamorfose. De eerder genoemde uitbreiding van FaceTime is mogelijk ook op de Mac terug te zien: handig voor zakelijk gebruik. Verder verwachten we dat de mogelijkheden van Siri worden uitgebreid. Vorig jaar werd de spraakassistent toegevoegd aan de Mac en het lijkt ons dat de functionaliteit ervan nog wat verder ontwikkeld kan worden. Over Siri gesproken …

5. Siri-speaker

Siri-speaker render

Nu belanden we bij het eerste hardnekkige hardware-gerucht van deze WWDC. Siri krijgt weer een nieuwe reïncarnatie en verschijnt straks als slimme speaker die je ergens in je huiskamer neerzet, vergelijkbaar met Google Home en Amazon Echo. Je kunt Siri dus via die speaker met ingebouwde microfoon vragen stellen en opdrachten geven – bijvoorbeeld om slimme apparaten in je huis aan te sturen. Het apparaat is en blijft een speaker, wat betekent dat je er ook audio mee kunt afspelen.

6. iPad-nieuws

10,5-inch iPad Pro render

De iPad staat klaar om vernieuwd te worden. Naar verwachting komt er een nieuwe versie van de grote 12,9-inch iPad Pro. Maar interessanter zijn de geruchten over een compleet nieuwe iPad. Deze iPad ziet er iets anders uit dan zijn voorgangers: hij heeft een scherm van 10,5-inch scherm maar is qua behuizing al met al toch niet veel groter dan de 9,7-inch iPads die in de omloop zijn. Dat komt omdat de randen om het scherm heen beduidend smaller zijn. Lange tijd werd gedacht dat dit het eerste iOS-apparaat zonder thuisknop zou worden. Zo gek wordt het niet, als we de meest recente renders mogen geloven.

7. Vernieuwde Mac

Er zou zomaar ook Mac-nieuws kunnen zijn tijdens deze keynote. De laatste geruchten richten hun pijlen op de 15-inch MacBook Pro 2016 die eind vorig jaar verscheen. Die draagt nog steeds het label ‘nieuw’ in de online store van Apple, maar krijgt mogelijk nu al een oppepper: online is het huidige model in ieder geval verdacht slecht verkrijgbaar, wat wijst op de komst van iets nieuws … Een recente productregistratie lijkt de komst van onder meer nieuwe Macs te bevestigen, en als kers op de taart zouden we er een Magic Keyboard met Touch Bar kunnen verwachten.

Niks missen van de keynote? Lees onze Tip over het volgen van de WWDC Livestream.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar