Terug naar 24 jaar verschil: nieuwe iPad Pro vs. Apple Newton (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

24 jaar verschil: nieuwe iPad Pro vs. Apple Newton (video)

Door Laura Grootaarts11 juli 2017 15:132 min. leestijd0

De iPad was in 2010 de eerste tablet van Apple. Alhoewel … 24 jaar terug was er al de Apple Newton, een zakcomputer die toch wel sterk aan een tablet doet denken. Met een eigen besturingssysteem (Newton OS) en zelfs een voorloper van de Apple Pencil.

Apple Newton vs. iPad Pro

Newton vergeleken met iPad Pro

Op het YouTube-kanaal EverythingApplePro wordt een Newton uit 1993 vergeleken met de nieuwe 10,5-inch iPad Pro. Een wereld van verschil, hoe kan het ook anders. De handschriftherkenning was voor die tijd best geavanceerd maar desondanks toch verschrikkelijk en het scherm van de Newton past qua hoeveelheid pixels maar liefst 48 keer in een iPad. In plaats van de App Store was er een kaartlezer met daarop losse software en je kon al mailen met het apparaat. Allemaal zo onhandig en daarbij zo buitenproportioneel duur, dat Steve Jobs bij zijn terugkeer naar Apple direct korte metten maakte met het apparaat.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

De Newton had echter één ding wat de iPad nog steeds niet standaard heeft: een rekenmachine. En waarschijnlijk ondervindt een Newton een stuk minder last van een klap op de plavuizen dan welke iPad of iPhone dan ook. Maar als je er eentje hebt, kun je beter wachten tot-ie antiek is en veel geld oplevert. In de video hieronder worden de Newton Message Pad 100 en de allernieuwste iPad Pro met elkaar vergeleken. Ook zie je beelden uit de destijds ongetwijfeld hippe reclamespot voor de PDA.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar