Terug naar 12 producten die door de iPhone ten onder zijn gegaan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

12 producten die door de iPhone ten onder zijn gegaan

Door Laura Grootaarts17 augustus 2017 09:004 min. leestijd0

Bij zijn introductie stelde Steve Jobs dat de iPhone drie producten zou vervangen: de iPod, de mobiele telefoon en een internetapparaat. Maar in de tien jaar die volgden, heeft de smartphone veel meer producten uit de winkelschappen verdrongen. Daarom hebben we een lijst met producten verzameld die door de iPhone overbodig zijn geworden

1 Vaste telefoon

Vaste telefoon

De oudere jeugd van tegenwoordig gebruikte al geen vaste telefoon met kiesschijf meer, maar hun kinderen weten waarschijnlijk niet eens meer wat een telefoon met kabel en zonder scherm is. De vaste telefoonlijn verdwijnt, en dat geldt al helemaal voor de telefooncel. Dit laatste was waarschijnlijk echter ook wel gebeurd als we alleen maar ‘domme’ mobiele telefoons hadden gehad.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

2 Rekenmachine

Rekenmachine

Voor de gemiddelde zakenman was een rekenmachine op zak geen overbodige luxe. De iPhone heeft dit helemaal overbodig gemaakt. De standaard calculator laat je alle huis-tuin-en-keukenberekeningen uitvoeren, voor de hogere wiskunde heb je apps die diagrammen tekenen en vergelijkingen oplossen. Mocht je je iPhone maar gebruiken tijdens een wiskundetentamen …

3 Zaklamp

zaklamp

Een zaklamp in huis, of een klein lampje aan de sleutelhanger, was in veel omstandigheden handig. Is het tegenwoordig ergens maar een beetje donker, dan flitsen er overal diverse smartphones aan. De flitser van de iPhone doet immers uitstekend dienst als zaklamp.

4 Mp3-speler

 Mp3-speler

In de ‘zero’s’ (2000-2009) was het heel gewoon om twee verschillende technische apparaten mee te nemen: je mobiele telefoon en je muziekspeler (cd-speler, mp3-speler of een iPod). Dankzij de iPhone met een uitgebreide Muziek-app (die vroeger nog ‘iPod’ heette), bewaar je nu al je muziek op je mobiele telefoon.

5 Mobiele gameconsoles

Nintendo DS

Game Boy Advance, Sony PlayStation Portable, Nintendo DS – als je je vroeger verveelde, gamede je op een van deze mobiele spelconsoles, ook wel handhelds genoemd. Inmiddels hebben we een andere ‘held’ die net zo goed in onze hand past en daarnaast een ongelofelijke
hoeveelheid games biedt die vaak gratis zijn ook nog. Zelfs een gamereus als Nintendo ging overstag door games voor de iPhone uit te brengen.

6 Agenda

Agenda

Soms is een fysieke agenda voor thuis of op je werk best handig, maar meestal is de agenda op je iPhone toch handiger. Het is namelijk veel gemakkelijker om afspraken toe te voegen, te delen en constant neurotisch te checken. Bovendien verwijder en verzet je afspraken zonder door te strepen of te gummen.

7 Foto- en videocamera’s

Foto- en videocamera’s

De camera op de iPhone is echt ontzettend goed. De iPhone 7 Plus met zijn dubbele camera komt wat de kwaliteit betreft zelfs in de buurt van een digitale spiegelreflex. De 12-megapixel camera maakt geweldige portretten, vervaagt de achtergrond automatisch en schiet filmpjes in 4K. Ook onder slechte lichtomstandigheden zijn de foto’s het aanzien meer dan waard en er zijn zelfs opzetlensjes waarmee je andere foto’s kunt maken. Bovendien heeft iedereen hem altijd op zak. Compactcamera’s zijn uit het straatbeeld verdwenen, alleen professionele fotografen hebben nog een ‘echte’ camera nodig.

8 Kompas

Kompas

Heb je ooit een kompas gebruikt? Waarschijnlijk niet. En nu hoeft het ook niet meer, want er zit standaard een kompas in de iPhone. De vraag is of je hem nu wel gaat gebruiken, want … nou … lees maar verder.

9 Kaarten en navigatiesystemen

Navigatie

Als we vroeger op vakantie gingen, dan hadden we kaarten nodig! Een wegenkaart van heel Europa zodat we wisten waar die weg naar Rome nu daadwerkelijk liep, en dan nog een plattegrond van de stad als we uiteindelijk (na vele ronddwalingen en gekibbel) waren aangekomen. Het navigatiesysteem loste dit probleem al op, totdat de iPhone standaard Google Maps en later Apple Kaarten kreeg.

10 Horloges en wekkers

Wekker

Mensen dragen nog steeds horloges en hebben klokken aan de muur hangen, maar voor velen voldoet de iPhone om de tijd af te lezen, de wekker te zetten of een timer te zetten voor de spaghetti. Al in 2011 was er een studie die uitwees dat meer dan zestig procent van de mensen tussen 16 en 34 hun telefoon als het klokje in hun leven beschouwen.

11 Vliegtickets, concertkaartjes, bonuskaart

Boarding pass

Als je nou op reis gaat of een kaartje voor een concert koopt, is er vrijwel altijd een optie om het ticket naar je iPhone te versturen en daar in Wallet te bewaren. Dat is niet alleen handig omdat het veel tijd bespaart, je redt ook een paar bomen omdat je geen A4’tjes verspilt. En ook de Bonuskaart van de plaatselijke supermarkt is tegenwoordig opgeslagen op je telefoon.

12 Sms’jes

sms

Stuur jij nog sms’jes? Waarschijnlijk niet. Een appje is namelijk goedkoper en handiger. En daarom is het aantal verstuurde sms’jes de laatste jaren genihileerd. Mensen zijn overgestapt op WhatsApp, Facebook Messenger en consorten. Zelfs bellen doen we tegenwoordig al vaak via alternatieve diensten zoals FaceTime en Skype.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar