Terug naar 114.000 e-mailadressen openbaar door AT&T-hack
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

114.000 e-mailadressen openbaar door AT&T-hack

Door Redactie iCreate10 juni 2010 10:452 min. leestijd0

Paniek bij de Amerikaanse telecomprovicer AT&T. Door een lek in de beveiliging van hun website liggen de e-mailadressen en de ICC-codes (identificatiecode van simkaart) van 114.000 iPad-gebruikers op straat.

Volgens Gawker staan in deze lijst ook de contactgegevens van een paar grote namen in de media- en entertainmentindustrie. De directrice van de New York Times heeft blijkbaar een iPad, net zoals de topmannen van Time Warner, Viacom en HBO. Het is niet verwonderlijk dat op zo’n lijst ook gegevens van NASA-medewerkers en soldaten opduiken. Zo ook ene William Eldredge, hij heeft het bevel over de grootste vloot B-1 bommenwerpers en zijn e-mailadres is nu openbaar.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zo kan ik vast nog wel even doorgaan, maar laten we niet doordraven. Er is namelijk geen reden tot paniek, want het gaat hier ‘slechts’ om e-mailadressen, niet om wachtwoorden of andere vertrouwelijke gegevens. Maar AT&T slaat wel flater door de e-mailadressen van haar klanten zo makkelijk toegankelijk te maken voor kwaadwillenden. Het is eveneens geen reclame voor de iPad: Apple moet tenslotte de privacy van zijn klanten waarborgen.  De New York Times kiest toch het zekere voor het onzekere en raadt het personeel aan om de 3G-verbinding op hun iPad uit te schakelen.

De gegevens zijn bemachtigd door een groep die zichzelf Goatse Security noemt. Door een script los te laten op de AT&T-website – en deze te voorzien van de ICC-codes van de iPad 3G-simkaarten – kregen ze het bijbehorende e-mailadres teruggestuurd. De groep wist de ICC-codes te gokken aan de hand van openbaar bekende codes.

AT&T heeft het beveiligingslek afgelopen dinsdag gedicht, een dag nadat een zakelijke klant ze wees op de openbare ICC-codes. De provider benadrukt dat de e-mailadressen de enige vrijgegeven informatie is. Ze bieden hun verontschuldigingen aan voor de getroffen klanten.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar