Terug naar Oude status-functie WhatsApp maakt comeback na kritiek
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Oude status-functie WhatsApp maakt comeback na kritiek

Door Laura Grootaarts16 maart 2017 16:262 min. leestijd0

WhatsApp gaat de oude manier om je status weer te geven weer opnieuw opnemen in de app. Vorige maand werd er een veel uitgebreidere manier om je status weer te geven geïntroduceerd, maar daar waren veel gebruikers niet over te spreken.

WhatsApp Status

Je WhatsApp status was altijd een zinnetje onder je naam in de contactenlijst. Standaard stond daar ‘Hey There, I am Using WhatsApp! – een zinnetje dat door sommigen nooit werd aangepast. Eind februari besloot WhatsApp dat het tijd werd voor iets hippers, en dat werd WhatsApp Status.

WhatsApp Status

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In WhatsApp Status kun je onder meer foto’s en filmpjes delen met je contacten, zodat die weten wat jou op dit moment bezighoudt. Na 24 uur verdwijnen de updates weer. Een concept dat we al kennen van Instagram Stories, en daar hebben ze de kunst weer afgekeken van Snapchat. Je vindt deze nieuwe WhatsApp Status via de knop linksonder in de app.

Mensen missen oude status

Ondanks de veel uitgebreidere mogelijkheden, missen mensen die oude Status-versie. WhatsApp neemt de klachten serieus en brengt de functie binnenkort weer terug, zo bevestigen ze tegenover TechCrunch. Het regeltje tekst vind je dan voortaan wel op een andere plek, namelijk bij de contactinformatie. Ook wanneer je een nieuwe chat opent of groepsinformatie bekijkt, komt het statusregeltje weer in beeld. De functie is al opgedoken in de testversies van WhatsApp voor Android. Op dat platform zal de oude WhatsApp Status als eerste zijn comeback maken, iOS volgt op een later moment.

De nieuwe WhatsApp Status-functie blijft overigens gewoon bestaan. Whatsapp geeft aan dat ze momenteel nog druk bezig zijn met het ontwikkelen van en het uitbouwen hiervan. Dat betekent dus dat je in WhatsApp voortaan twee statussen hebt.

Alles weten over WhatsApp? In iCreate 86 vind je maar liefst 84 supertips voor WhatsApp!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar