Terug naar VLC voor Apple TV beschikbaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

VLC voor Apple TV beschikbaar

Door Sven Lamers13 januari 2016 10:122 min. leestijd0

De open-source mediaspeler VLC is nu beschikbaar op de Apple TV. De tvOS-versie kan veel verschillende videoformaten weergeven – waaronder een aantal die de Apple TV standaard niet ondersteunt, zoals mkv. Alle bestanden en streams worden direct op het apparaat zelf en in het oorspronkelijke formaat afgespeeld, er wordt niets geconverteerd. VLC ondersteunt daarbij hoofdstukken, meerdere audiosporen en ondertitels. Laatstgenoemde downloadt de app automatisch, evenals de posters van films voor een aantrekkelijke bibliotheek.

VLC-Apple-TV

VLC streamt vanuit je thuisnetwerk

VLC kan ook bestanden van netwerk-shares afspelen. Dat werkt via SMB (gedeelde mappen van Windows en OS X), FTP, UPnP en Plex-servers. Als er in je thuisnetwerk dergelijke shares te vinden zijn, verschijnen deze automatisch in de app. Als je de app ook op iOS gebruikt, worden opgeslagen logingegevens met de tvOS-versie gesynchroniseerd.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Remote-weergave via de browser

Een geinige functie is ‘Remote Playback’. Activeer je de functie, krijg op de Apple TV een webadres te zien. Als je op de browser van je Mac ernaartoe gaat, kun je bestanden naar het venster slepen en deze zo snel naar je televisie streamen, zonder gedoe met gedeelde mappen. Een andere bijzondere functie is de mogelijkheid om de weergavesnelheid aan te passen. Handig voor saaie passages in een film die je toch niet helemaal wilt missen: speel deze gewoon dubbel zo snel af.

Nog geen streamen vanuit clouddiensten

De tvOS-versie van VLC heeft op dit moment nog geen toegang tot clouddiensten. Volgens de ontwikkelaars wordt ondersteuning voor Dropbox, OneDrive en Box.net binnenkort in een update uitgerold. VLC voor de Apple TV is gratis en kan in de App Store worden gedownload.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar