Terug naar Steve Jobs' biografie in 6 belangrijke data
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Steve Jobs' biografie in 6 belangrijke data

Door Redactie iCreate27 mei 2016 14:213 min. leestijd0

Tegen het einde van zijn leven werd de naam Steve Jobs niet alleen synoniem met het merk dat hij creëerde, maar ook met het concept van communicatietechnologie als lifestylekeuze. Zijn biologische ouders stonden Jobs als baby ter adoptie af en hij groeide op in Silicon Valley. Als jonge ondernemer had Jobs een neus voor het trekken van aandacht van de pers, maar Apple was minder blij met hem en zette hem uit het bedrijf. Het bestuur was bezorgd over zijn gebrek aan ervaring, zelfs na het maken van de Macintosh-computer.

Steve Jobs

Onverschrokken richtte hij Pixar van George Lucas’ Graphics Group op in 1986 en, samen met zijn NeXT-computerontwerpen, vond hij zijn weg terug als leider van Apple. In 1996 kocht Apple NeXT voor vierhonderd miljoen dollar, waarmee Jobs weer op de kaart stond. Altijd zoekend naar nieuwe fenomenen zag hij het potentieel voor consumentenelectronica en hij richtte zijn aandacht op de iPod. Die kwam in 2001 uit en was een doorslaand succes. Tragedie volgde snel toen Jobs in 2003 hoorde dat hij kanker had. Hij vertelde het nieuws alleen aan zijn naasten en verkocht Pixar aan Disney voor de marktwaarde van zeven miljard dollar. In 2007 lanceerde hij de immens succesvolle iPhone. Jobs overleed in 2011 als een van de meest herkenbare en gerespecteerde vernieuwers in moderne technologie.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

1. Maart-augustus 1976 – Apple ziet het levenslicht

Apple-logo

Op 1 april richt Steve Jobs samen met Steve Wozniak het bedrijf Apple Computer op. Ze tonen de Apple 1 op het Personal Computing Festival in Atlantic City op 28 augustus.

2. 1978 – Apple wordt bekend

Apple 2

De Apple II is de eerste computer die voor de consumentenmarkt beschikbaar komt. Apple oogst overal erkenning.

3. 12 december 1980 – Apple naar de beurs

Apple gaat de beurs op en Jobs’ rijkdom groeit enorm. De volgende jaren wordt hij zelf ook veel bekender en daarmee ontstaan problemen. Slechte publiciteit en een ontevreden bestuursraad zorgen voor zijn vertrek op 17 september 1985.

4. 30 januari 1986 – Jobs komt terug met Pixar

Pixar

Minder dan zes maanden na het verlaten van Apple met NeXT betaalt Jobs tien miljoen dollar voor George Lucas’ Graphic Group en richt hij Pixar op. Er volgen enkele jaren van zwoegen en teleurstellingen.

5. November 1996 – Pixar is een succes, Apple slaat terug

Toy Story komt uit en is een enorm succes. Pixar is vanaf nu een gevestigde naam. In december betaalt Apple vierhonderd miljoen dollar voor NeXT en haalt het bedrijf Jobs terug.

6. 6 mei 1998 – Maak kennis met de iMac

iMac G3

In het Flint Center-auditorium in Cupertino onthult Jobs de iMac. Dit is de springplank voor de heerschappij van Apple op de markt van consumentenelectronica, van de iBook tot de iPod.

Deze tekst is geschreven door onze collega’s van Alles over geschiedenis. Steve Jobs is een van de iconen die wordt besproken in het artikel ‘De 25 knapste koppen ter wereld’, over de grootste, natuurkundigen, astronomen, economen en kunstenaars die onze wereld hebben beïnvloed. Alles over geschiedenis #6 is te koop in onze webshop. Of lees eerst meer over deze uitgave.

Alles over geschiedenis 6

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar