Terug naar Hoe ziet de statusbalk van de iPhone 8 eruit? (concept)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hoe ziet de statusbalk van de iPhone 8 eruit? (concept)

Door Laura Grootaarts3 augustus 2017 13:252 min. leestijd0

Apple heeft met de release van de HomePod-firmware per ongeluk allerlei details over de iPhone 8 onthuld, waaronder het design van de voorkant. Toch is de puzzel nog niet helemaal compleet. Want wat betekent het nieuwe design voor de statusbalk boven in het scherm?

iPhone 8 concept inkeping

We weten nu bijna zeker dat de iPhone 8 een heel smalle rand heeft, met aan de bovenkant in het midden van het scherm een uitstulping voor onder meer de camera – links en rechts hieervan loopt het scherm door. Hoe iOS 11 omgaat met deze uitsnede in het scherm weten we nog niet, maar User Interface-ontwerper Max Rudberg heeft er ideeën over en verwerkte die in een concept. Dit zijn volgens hem drie van de mogelijkheden.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

1. Om de inkeping heen

iPhone 8 concept

Bij de eerste optie loopt het scherm gewoon door tot in de hoeken. Je ziet de achtergrondkleur van de draaiende app links en rechts van de inkeping: de symbooltjes in de statusbalk passen zich aan aan de kleur in de app. Hiermee haalt Apple het maximale uit het scherm van de iPhone 8.

2. Inkeping camoufleren

iPhone 8 concept inkeping camoufleren

De nieuwe iPhone 8 krijgt waarschijnlijk een oled-scherm. Hiermee kunnen zwarttinten heel intens worden weergegeven. Apple zou de inkeping heel goed kunnen camoufleren door in het scherm aan weerszijden ervan die zwarte kleur te tonen. De statusbalk is dan altijd zwart met witte iconen, en de rand van het toestel gaat hierin volledig op.

3. Twee oled-balken

iPhone 8 concept oledbalken

De laatste optie lijkt op de vorige, maar voegt daaraan nog een extra element toe. Ook aan de onderkant van het scherm wordt een zwarte balk weergegeven. Hierop is een virtuele thuisknop te zien met daaromheen ruimte voor andere knoppen, afhankelijk van de app waarin je zit. Met deze optie wordt het scherm optisch wat verkleind, maar het is wel goed nieuws voor de al bestaande apps – die hoeven niet drastisch te worden aangepast.

Lees ook ons iPhone 8-dossier.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar