Terug naar Spotify ontmoedigt in-app aankopen App Store
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Spotify ontmoedigt in-app aankopen App Store

Door Jelle Mol9 juli 2015 10:592 min. leestijd0

Spotify wil abonnees op de hoogte gaan brengen dat ze beter geen Premium-abonnement via in-app aankopen in de App Store kunnen nemen. Dat meldt The Verge, die de hand heeft weten te leggen op de bewuste e-mail waarin klanten wordt geadviseerd om zich via Spotify zelf aan te melden voor Premium, omdat dat goedkoper is.

Spotify Premium in-app aankopen

Spotify Premium via in-app aankopen

Spotify Premium kost normaal gesproken € 9,99 per maand, maar is via een in-app aankoop in de App Store verkrijgbaar voor € 12,99. Voor die prijsstelling heeft Spotify gekozen omdat Apple 30% van de betaalde apps en in-app aankopen in eigen zak steekt. Nu Apple met zijn eigen streamingdienst Apple Music een directe concurrent van Spotify is geworden, doet de Zweedse marktleider er alles aan om zijn omzet te maximaliseren. In de e-mail aan (vermoedelijk Amerikaanse iOS-)klanten schrijft Spotify:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Als je wilt veranderen hoeveel je betaalt voor Spotify, dan kunnen wij je helpen. Misschien wist je het niet, maar de normale prijs van Spotify Premium is $ 9,99, maar Apple int 30% van alle betalingen via iTunes. Aan betalingen op Spotify.com zijn geen transactiekosten verbonden, dus je bespaart daar geld mee’.

Daarop volgt een instructie hoe klanten hun abonnement via de App Store stop kunnen zetten en zich kunnen abonneren op Premium via Spotify zelf.

Geen winst

Het advies volgt op een eerdere tegenval van Spotify, waarin het bedrijf aankondigde flink te zijn gegroeid in het aantal gebruikers en een investering van ruim een half miljard te hebben ontvangen. Desondanks maakt de streamingdienst steeds meer verlies naarmate het aantal gebruikers toeneemt. Mogelijkerwijs is daarom de beursgang voorlopig in de koelkast gezet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar