Terug naar 'Siri op de iPhone 8 roep je op via de powerknop'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Siri op de iPhone 8 roep je op via de powerknop'

Door Laura Grootaarts4 september 2017 09:592 min. leestijd0

Het duurt nog maar ruim een week totdat de nieuwe iPhone 8 gepresenteerd wordt. Wat we zo goed als zeker weten, is dat de fysieke thuisknop verdwijnt, want er zit geen rand meer meer om het scherm. Om Siri op te roepen, gebruik je waarschijnlijk de powerknop.

Siri in de aan/uit-knop

Natuurlijk kun je Siri ook straks nog altijd oproepen door ‘Hé Siri’ te roepen, maar sommige mensen gebruiken liever de thuisknop om dit te doen. Volgens ontwikkelaar Guilherme Rambo kun je hiervoor straks de aan/uit-knop gebruiken. Hij vond in de code van iOS 11 aanwijzingen voor deze mogelijkheid.

Wat de aanwijzingen precies inhouden, heeft hij niet bekendgemaakt. Ook is het nog de vraag hoe Apple ervoor zorgt dat deze nieuwe functie van de powerknop niet botst met andere functies – je wilt niet per ongeluk je iPhone uitschakelen als je Siri een vraag stelt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone 8 render powerknop

Eerder was wel al duidelijk dat de powerknop op de iPhone 8 wat langer is dan we gewend zijn. Aanvankelijk werd gedacht dat Touch ID hiernaartoe zou verhuizen. Maar inmiddels lijkt het erop dat de iPhone 8 in plaats van een vingerafdrukscanner gezichtsherkenning krijgt.

iPhone 8

Volgende week – op dinsdag 12 september – geeft Apple een keynote waarin de nieuwe iPhones onthuld worden. Naast de iPhone 8 verwachten we ook een iPhone 7s (Plus). Ook op het programma: een Apple Watch Series 3 en een nieuwe generatie Apple TV.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar