Terug naar 'Schermreparatie door derde partij niet funest meer voor garantie op iPhone'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Schermreparatie door derde partij niet funest meer voor garantie op iPhone'

Door Laura Grootaarts27 februari 2017 09:592 min. leestijd0

Heb je het scherm van je iPhone ooit eens laten repareren door een derde partij? Dan verviel daarmee de complete garantie op je toestel. Apple heeft nu middels een memo aan het personeel laten weten dat ze voortaan minder streng omgaan met dit soort gevallen.

Scherm reparatie buiten Apple om

Stel, je hebt je iPhone laten vallen en er zit een barst in het scherm. Een scherm reparatie door een andere partij dan Apple (of een geautoriseerde partner daarvan) laten uitvoeren is in dat geval erg verleidelijk, omdat je daarmee vaak een stuk goedkoper uit bent. Maar krijg je vervolgens binnen de garantie problemen met een ander onderdeel van je iPhone, bijvoorbeeld de batterij? Dan voert Apple die reparatie niet meer gratis uit. Daar zou binnenkort verandering in kunnen komen, volgens de interne memo die in handen is gekomen van Mac Rumors.

scherm reparatie iPhone

Waarschijnlijk gaat Apple dus een stuk soepeler om met dit soort gevallen en ben je niet direct je garantie op je complete iPhone kwijt. Het scherm valt dan overigens wel buiten de garantie en als bij de schermreparatie door een andere partij dan Apple andere onderdelen beschadigd zijn geraakt, heb je ook pech.

Memo Canada en VS

De memo is verspreid binnen Canada en de Verenigde Staten, maar zou wereldwijd van toepassing zijn. Onderdelen als de behuizing, het moederbord, de accu, de Lightning-aansluiting, koptelefoonaansluiting, de volumeknoppen, de aan-/uit-knop en de microfoon moet je nog steeds niet door een ander dan Apple laten repareren, want dan vervalt je garantie alsnog volledig.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar