Terug naar Zo ziet een rode iPhone 7 met een zwarte voorkant eruit (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo ziet een rode iPhone 7 met een zwarte voorkant eruit (video)

Door Koen van Ekeren27 maart 2017 14:262 min. leestijd0

Vrijdag is de verkoop van de rode iPhone 7 van start gegaan. Velen zijn enthousiast over het design van het felgekleurde toestel, maar er is ook kritiek. De rode iPhone 7 is alleen verkrijgbaar met een witte frontplaat, terwijl mensen hem graag met een zwarte voorkant hadden gezien.

Rode iPhone 7, zwarte voorkant

Rode iPhone 7 Plus met zwarte voorkant

Zo ook YouTuber Danny Winget, die zijn iPhone 7 Plus zelf ombouwde naar een rood-zwart exemplaar. Hiervoor gebruikte hij verschillende onderdelen van de gitzwarte iPhone 7 Plus.

Het klusje was niet eenvoudig. Winget moest immers niet alleen de frontplaat van de rode iPhone 7 Plus vervangen, maar ook het Logic Board. Als Winget alleen het voorste gedeelte van de iPhone verwisselde, zou de Touch ID vingerafdrukscanner onbruikbaar worden. Dit komt doordat Apple de vingerafdruksensor en het Logic Board aan elkaar koppelt. Als je één van de twee onderdelen verwisselt, werkt het toestel vanwege veiligheidsoverwegingen niet meer. Daarom is een groot gedeelte van de hardware van de rode iPhone 7 Plus vervangen met onderdelen van de zwarte iPhone.

Risico’s

Het knutselwerkje is dus behoorlijk prijzig, want het vereist twee exemplaren van de iPhone 7 Plus. Ook is de methode van Winget niet zonder risico’s; de rode iPhone 7 kan bijvoorbeeld zijn waterdichtheid verliezen. Kortom: don’t try this at home.

Toch is het interessant om te zien hoe de rode iPhone 7 Plus eruit zag als het een zwart frontje had. En wellicht dat het Apple nog aan het denken zet, want dit rood-zwarte exemplaar ziet er niet verkeerd uit. Wat vinden jullie?

iCreate 115
iCreate 115
Deze 53 geniale Apple trucs ken je nog niet
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar