Terug naar Prijzen nieuwe MacBook Pro: ben jij er ook zo van geschrokken?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Prijzen nieuwe MacBook Pro: ben jij er ook zo van geschrokken?

Door Laura Grootaarts28 oktober 2016 14:473 min. leestijd4

Gisteren presenteerde Apple tijdens het Mac-event een grondig herziene MacBook Pro. Welk nieuws van de keynote is het best blijven hangen? Denk je direct aan de Touch Bar, met mogelijkheden die je allemaal uit wilt proberen? Of aan het nieuwe design dat de MacBook Pro nog dunner en lichter van gewicht maakt?

MacBook Pro

Inmiddels zijn de stofwolken weer wat opgetrokken en blijkt wat iedereen het meest is opgevallen: de prijs. Apple heeft natuurlijk al bepaald niet de reputatie van prijsvechter, maar nu hebben ze het echt bont gemaakt. Om een nieuwe MacBook Pro te kopen, moet je dit keer behoorlijk diep in de buidel tasten. In Amerika verschoten mensen al van kleur bij het aanhoren van de nieuwe prijzen. Maar in Europa is het al helemaal uit de hand gelopen (en dan hebben we het nog niet eens over de Britten, die dankzij hun Brexit-akkefietje zelfs voor stokoude Macs honderden ponden meer moeten neertellen).

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Prijs nieuwe MacBook Pro zonder Touch Bar

Laten we beginnen de 13-inch MacBook Pro die weliswaar een nieuw design heeft, maar toch wel wat nieuwigheden mist. Om te beginnen schittert de Touch Bar door afwezigheid, en daarmee laat ook Touch ID automatisch verstek gaan. Je hebt op dit model ook maar de beschikking over twee Thunderbolt 3-aansluitingen terwijl het exclusievere model er vier heeft. Lees ook ons uitgebreide artikel over wat de MacBook Pro zónder Touch Bar wel en niet te bieden heeft.

MacBook Pro zonder Touch Bar

Een instapmodel dus waaraan je echt wel een gave MacBook hebt, maar waarbij het nou net schort aan alle gave écht nieuwe dingen. Wat je betaalt voor deze uitvoering? 1699 euro – en dat is dan in de meest kale vorm. Vergelijk je deze MacBook Pro met zijn voorganger – de MacBook Pro Retina 13-inch – dan is het ook even schrikken. Die kost 1449 euro. Kóst ja, tegenwoordige tijd. Want hij is nog steeds verkrijgbaar en voor de verandering geeft Apple dit keer geen korting op oudere modellen. Amerikanen betalen voor de simpelste Macbook Pro met Touch Bar en Touch ID trouwens $ 1499 (ongeveer € 1375) voor de MacBook Pro zonder Touch Bar, maar daar komen dan nog belastingen bij.

Prijzen nieuwe MacBook Pro met Touch Bar

De bedragen worden nog duizelingwekkender wanneer je kijkt naar de modellen die wel uitgerust zijn met Touch Bar, Touch ID en 4 Thunderbolt-3 aansluitingen (aan weerszijden twee, toch wel makkelijk met opladen). Voor het goedkoopste model met Touch Bar ben je 1999 euro kwijt, dan heb je een 13-inch versie. Klinkt dit bedrag je vaag bekend in de oren? Dat kan, want tot nu toe was 1999 euro het bedrag wat je neer moest tellen voor het meest uitgebreide 13-inch model. Vanzelfsprekend komen er bij het 15-inch model nog ettelijke euro’s bovenop. Wil je dit paradepaardje op je bureau zetten, reken dan op 2699 euro – voorheen betaalde je € 2249.

Prijzen nieuwe MacBook Pro

Maar het kan nóg veel exorbitanter, als je uitbundig shopt bij Apple. Kies je in de shop voor het 15 inch-model met alles erop en eraan (dat wil zeggen meer geheugen, snellere processor, SSD van 2 TB, grafische processor met 4 GB geheugen)? Dan kost dat € 4999 euro … Dat is dan nog exclusief software-pakketten als Final Cut Pro X. Misschien wil je voor de zekerheid ook Apple Care afsluiten. En aangezien het onmogelijk is om met de meegeleverde kabeltjes bijvoorbeeld je iPhone te koppelen aan de Mac, zal Apple er ook vast nog in slagen om enkele kabeltjes en adaptertjes aan je te slijten. Mooi spul is het hoor, daar niet van. Maar wij slapen er nog een nachtje over …

Wat vind jij van de prijzen van de nieuwe MacBook Pro?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
nieuwste eerstoudste eerst
Rodney
Lezer
Rodney

Prijzen zijn ongelofelijk, wachtte met smart op de nieuwe uitvoeringen maar heb nu spijt dat ik niet van de studentenactie heb geprofiteerd van afgelopen augustus. Wordt weer ff doorsparen…

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Goed stuk. Als je dan bedenkt dat het einde van de MacBook Air nabij is (want: verouderd), zit je straks dus op € 1449 voor de allergoedkoopste Apple-laptop.

De iPod, iPhone, iPad en < € 1000 MacBooks maakten het merk 15 jaar lang toegankelijk, maar nu is Apple weer terug bij af: een luxemerk dat alleen de rijken zich kunnen veroorloven.

Mike
Lezer
Mike

De prijzen zijn inderdaad erg hoog, maar alles is relatief. Ik ken heel wat mensen die zonder blikken of blozen 6 keer per jaar 400 euro voor één enkel kledingstuk van een merk neertellen. Heb je écht zin in een Macbook Pro, leg dat geld dan even opzij of spaar wat langer door, want een Mac gaat nog altijd heel wat langer mee dan een Windows-pc.

Robert van Dompseler
Lezer
Robert van Dompseler

Werkelijk prachtige apparaten. Apple maakt het inderdaad wel heel erg bond qua prijzen. Wat ik niet gewend ben van Apple, is dat hun MacBook-serie nu erg onoverzichtelijk is geworden. Ze zouden óf de MacBook Air moeten schrappen óf moeten vernieuwen. En dan heb je nog de ‘gewone’ MacBook, die dan weer duurder is dan een Air?! Bij de iPads gaat het langzaam de goede kant op, 2 formaten iPad Pro, 2 formaten normale iPads (iPad Air, iPad Mini). Ik hoop dat Apple gauw weer wat simpeler wordt, zoals vroeger…