Terug naar Is Pixel de concurrent van de Apple Pencil?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Is Pixel de concurrent van de Apple Pencil?

Door Laura Grootaarts26 mei 2016 09:472 min. leestijd1

Stylus-fabrikant Adonit heeft een nieuwe stylus uitgebracht die de concurrentie aangaat met de Apple Pencil. De Pixel is een drukgevoelige stylus voor iOS-apparaten. Hij heeft een punt van 1,9 mm, heeft een drukgevoeligheid van 2048 stappen en is verkrijgbaar in zwart en brons.

Goedkoper alternatief voor de Apple Pencil

De Adonit Pixel is een goedkoper alternatief voor de Apple Pencil. Heel goedgoop is hij overigens nog steeds niet: hij kost nog altijd rond de 90 euro, ongeveer twee tientjes minder dan de Apple Pencil. De Pixel komt het best tot zijn recht in apps die zijn ontwikkeld met de Adonit iOS SDK, en dat is inmiddels al een flinke lijst. Hiermee kun je gebruikmaken van alle geavanceerde mogelijkheden van de stylus. Dat wil zeggen drukgevoeligheid, handpalmdetectie en knoppen voor snelle acties. Met de knoppen kun je dingen snel ongedaan maken, opnieuw doen of gummen. In andere apps werkt de Pixel als een ‘gewone’ stylus en kun je geen gebruikmaken van deze opties.

Pixel werkt ook op de iPhone

Pixel op iPhone en iPad
De Apple Pencil ondersteunt alleen de kleine en de grote iPad Pro, maar de Pixel kan ook met vrijwel alle andere iPads uit de voeten en werkt zelfs op de iPhone. Je kunt de Apple Pencil en de Pixel niet tegelijkertijd gebruiken, want dat kan volgens de FAQ van Pixel storingen veroorzaken. De Pixel is verkrijgbaar via onder meer Amazon. Meer informatie over deze stylus lees je op de website van Adonit. Op de video hieronder zie je het slimme pennetje in actie.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Dick Holsheimer
Lezer
Dick Holsheimer

Adonit pixel …goed? Wat mij betreft niet! Al na een week of er mee werken, op mijn iPad Pro, begon de Adonit P “vreemd” te doen. Als ik in Adobe scetch enn lijn trog en de AP van het scherm haalde was de lijn direct weer weg! Ook scrollen in de meeste apps ging niet meer. Ik dacht de oplossing te hebben gevonden. De tip er af schroeven, alles ( met een zacht doekje) schoon maken en…ja hij doet het weer, voor 2 dagen. Het gedrag van de AP werdt steeds slechter. Uiteindelijk maar terug gestuurd un een Apple pencil… Lees meer »