Terug naar Overleven we een MacBook Pro zonder SuperDrive?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Overleven we een MacBook Pro zonder SuperDrive?

Door Redactie iCreate1 mei 2012 13:222 min. leestijd11

De komst van een nieuwe MacBook Pro houdt de gemoederen flink bezig. Een heikel punt is de mogelijke verdwijning van de optische drive, zoals ook uit de reacties blijkt. Door een discussie op CultOfMac vraag ik mij af: Is het verdwijnen van de SuperDrive zo’n slechte zaak?

Gebruik jij hem?

Wanneer heb jij de SuperDrive voor het laatst gebruikt om een cd te luisteren of bijvoorbeeld een dvd te kijken? Grote kans dat het best een tijdje geleden is. In 2008 viel ik erover dat de MacBook Air geen SuperDrive had, maar de afgelopen jaren ben ik de optische drive op mijn iMac steeds minder gaan gebruiken. Software vind je in de Mac App Store, als ik foto’s uitwissel met vrienden brand ik geen cd’tje meer, maar zet ik het in mijn dropbox. Muziek koop ik steeds vaker op vinyl, de hoogwaardige mp3-bestanden download ik daarna via het platenlabel. Dus eigenlijk gebruik ik hem niet zo gek veel meer.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wat krijgen we ervoor terug?

Je kunt je ook afvragen wat we ervoor terugkrijgen als de SuperDrive verdwijnt. Als je een MacBook Pro openmaakt, zie je dat de Superdrive (linksboven in het plaatje) best veel ruimte inneemt. Die ruimte kun je op verschillende manieren benutten. Je kunt de MacBook Pro dunner maken, maar je kunt ook de hardware verbeteren. Je zou naast een traditionele harddrive ook een SSD-drive kunnen monteren waarop Mountain Lion draait. Ook is er ruimte voor een grotere batterij, waarmee je een Retina-scherm van voldoende stroom kunt voorzien. Dat geeft toch te denken, is het misschien toch de moeite waard om de SuperDrive hiervoor te offeren? En als je echt niet zonder kunt, kun je altijd nog een externe SuperDrive kopen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

11
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Tuur
Lezer
Tuur

De Mac mini werd ook goedkoper toen de optische drive verdween, misschien dat dit bij de MacBook Pro ook het geval is. Toch is de kans wel heel klein, als je bedenkt dat er een ssd-schijf in wordt gezet.

Vincent
Lezer
Vincent

Ik mis m’n drive niet. Ik heb m’n MacBook Air nu bijna een jaar en ik heb de drive nog nooit nodig gehad. Ik hoop dat Apple slim is en de HDD op de plek van de DVD-drive zet, en OS X op een apart chip op het moederbord plaatst, net als de basisdrive in m’n Air, en niet in een aparte behuizing.

Wouter
Lezer
Wouter

Huidige mbp heeft sdd op positie optical drive. Nooit gemist.

BVDA
Lezer
BVDA

Ik zal het zeker niet missen, de SuperDrive in mijn Mac. Het is lang geleden dat ik hem nog eens gebruikt heb. En als je er echt één wilt, kun je er nog altijd een externe kopen!

kaasbaas
Lezer
kaasbaas

Hopelijk gaan ze hem niet dunner maken, maar sterker maken door deze ruimte te benutten. Dat is namelijk het enige nadeel bij mijn Mac: je hebt een hoge prijs, die ik soms nét iets te hoog vind, maar het besturingssysteem is fantastisch, geen Windows meer voor mij. Wél krijg je een hardware in een bv. een iMac die je in een Windows laptop van onder de 500 euro kan krijgen. Dit maakt dat een Mac, buiten de meest uitgebreide en dus ook duurste versies, zeer ongeschikt is voor te gamen, een activiteit die ik graag beoefen, maar ik wil geen… Lees meer »

Jos Vermeulen
Lezer
Jos Vermeulen

Je koopt een véél te dure Mac tof werkt perfect,ik ben er gewoon weg van.Doch géén drive,spijtig géén Mac meer.Apple hoeft mij niets in de strot te wringen.Of gaat Apple mijn +-500 DVD films in de cloud opslaan?Dan koop je toch gewoon een externe.NEE,mijn computer voldoet aan mijn behoeften niet andersom.
Grtz,

Jos.

Mitch
Lezer
Mitch

Een backup van bestanden op DVD is natuurlijk stukken goedkoper dan voor iedere Backup een USB stick. Ik zal hem dus zeker missen.

Mike
Lezer
Mike

Ik gebruik mijn SuperDrive op dit moment alleen om CD’s en DVD’s te kopieeren en te branden… Voor de rest niet gek veel…

Bas
Lezer
Bas

Ik heb 2 kleine dingetjes.

1: bluray?
2: hoe moet je dan aan een schone lei beginnen als je os een keer crashed?

Kris
Lezer
Kris

Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik die drive gebruikt heb, weg daarmee dus. Liever SSD om te booten en/of extra batterij.

Bas, restore via USB stick/drive. (De laatste keer dat ik een restore heb moeten doen, kan ik me trouwens ook niet herinneren.)

Hufter
Lezer
Hufter

De Super Drive’s in de vorige generaties Mac waren van zeer slechte kwaliteit. Op zowel mijn iMac als MacBook werken ze niet meer. Dus die exterene drive heb ik al lang.

Wat mij meer zorgen baart is het steeds meer verdwijnen van noodzakelijke aansluitingen zoals usb, firewire etc.

Het feit dat iedereen AppStore slaaf wordt gemaakt geeft ook te denken.