Terug naar Nieuwe Time Capsule en AirPort Extreme op komst
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe Time Capsule en AirPort Extreme op komst

Door Redactie iCreate15 juni 2011 16:132 min. leestijd0

In een nieuwe update van AirPort Utility wordt verwezen naar nieuwe versies van Apple’s Time Capsule en AirPort Extreme. AirPort Utility is het gebruiksvriendelijke programma voor Mac en Windows waarmee je verbindingen met deze hardware maakt. De huidige versies van Time Capsule en AirPort Extreme staan bekend als Gen2 en werden geïntroduceerd in de herfst van 2009.

Nieuwe versies
In de code van de update van AirPort Utility, die volgens Apple alleen een foutje verhelpt waarbij het programma er tijdens de installatie onverwacht mee ophield, wordt melding gemaakt van twee nieuwe versies. ‘K31 K30B Time Capsule (Simultaneous Dual-Band, Gen3)’ is de nieuwe versie van Time Capsule,  ‘K10B Apple AirPort Extreme (Simultaneous Dual-Band, Gen3)’ is de nieuwe versie van AirPort Extreme. Verderop in de code wordt nogmaals naar de apparaten verwezen, ditmaal als ‘Time Capsule 802.11n (4th Generation)’ en ‘AirPort Extreme 802.11n (5th Generation).’

Functionaliteit
Het is nog afwachten wat voor nieuwe functionaliteit er in deze hardware komt te zitten. Concurrenten van de AirPort Extreme innoveren vooral op het gebied van snelheid en veiligheid, zo verschijnen er bijvoorbeeld steeds meer routers die het internetverkeer al controleren voordat het naar de computer wordt gestuurd. Wellicht dat de Time Capsule kan profiteren van Thunderbolt? Ook zouden de apparaten geoptimaliseerd kunnen worden voor nieuwe diensten als iCloud en (draadloze) software-updates.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verschijningsdatum
Wanneer de apparaten op de markt komen, is op dit moment nog niet duidelijk. Wellicht dat de nieuwe hardware tegelijk met een opfrisbeurt van een deel van de Mac-lijn wordt geïntroduceerd, maar het is ook goed mogelijk dat de apparaten tegelijk met Lion worden gelanceerd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPort
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar