Terug naar Filmen tijdens een concert? Met dit Apple-patent is het afgelopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Filmen tijdens een concert? Met dit Apple-patent is het afgelopen

Door Laura Grootaarts29 juni 2016 09:552 min. leestijd0

Laatste tijd nog naar een concert geweest? Dan is je ongetwijfeld opgevallen dat veel bezoekers het evenement van a tot z vastleggen met hun iPhone. Filmen tijdens een concert is op zijn zachtst gezegd niet echt netjes tegenover de optredende artiest. En met een beetje pech wordt jouw zicht nog geblokkeerd ook. Apple heeft nu een patent aangevraagd dat dit soort ellende moet voorkomen.

Infrarood-signaal blokkeert camera

Het patent beschrijft een infraroodzender die een signaal uitzendt. Dat signaal wordt gedetecteerd en geïnterpreteerd door de camera en zolang je met je iPhone in de buurt van de zender bent, kun je geen foto’s en video’s worden gemaakt. De techniek kan ook worden gebruikt in bijvoorbeeld bioscopen, zodat mensen niet complete films opnemen en verspreiden. Zo zijn er nog wel meer plekken te bedenken waarvan je liever niet hebt dat er gefilmd wordt. In kleedkamers van sportscholen bijvoorbeeld, of in de wachtkamer van de huisarts.

Positieve toepassing

Dit patent zal natuurlijk niet door iedereen met gejuich ontvangen worden. Maar er zit ook nog een andere kant aan het verhaal. In hetzelfde patent wordt ook een positieve toepassing van deze techniek beschreven. Zo kunnen bij objecten die juist wél gefilmd mogen worden, infraroodsignalen verzonden worden die meer informatie geven over het betreffende object. Dat biedt interessante mogelijkheden voor bijvoorbeeld musea.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Zoals bij ieder patent van Apple is het nog maar de vraag of het ooit echt uitgewerkt zal gaan worden en in welk decennium dat dan gebeurt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar