Terug naar 'Naam OLED-balk MacBook Pro gelekt: Magic Toolbar'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Naam OLED-balk MacBook Pro gelekt: Magic Toolbar'

Door Laura Grootaarts20 oktober 2016 16:372 min. leestijd

Dat er een aanraakgevoelige OLED-balk op het toetsenbord van de nieuwe MacBook Pro komt, is eigenlijk al geen verrassing meer. Nu is ook al de naam van deze nieuwe toevoeging uitgelekt: waarschijnlijk gaat de balk ‘Magic Toolbar’ heten.

Magic Toolbar als merknaam geregistreerd

The TradeMark Ninja heeft ontdekt dat de merknaam ‘Magic Toolbar’ is vastgelegd.’ Overigens niet door Apple zelf, maar door een bedrijf dat Presto Apps America LLC heet. Maar dat is waarschijnlijk een schuilnaam. Het onbekende bedrijf heeft niet geheel toevallig advocaten die destijds betrokken waren bij de registratie van de merknaam AirPods en toen bleek het uiteindelijk ook gewoon om Apple te gaan. Bovendien wordt er in de betreffende documenten ook gesproken over eind oktober, niet geheel toevallig het moment waarop ook Apple’s keynote gepland staat.

MacBook Pro OLED

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De naam zou bovendien goed passen bij een reeks andere producten van Apple. Magic Toolbar past namelijk keurig in het rijtje van Magic Keyboard, Magic Mouse en Magic Trackpad. Apple zou not amused zijn als een ander bedrijf zomaar met de toevoeging ‘magic’ aan de haal gaat. Maar Presto Apps heeft zonder blikken of blozen 16.000 dollar besteed aan de registratie van de naam en is dus behoorlijk zeker van zijn zaak – waarschijnlijk omdat Presto Apps dus gewoon Apple is. Een andere merknaam die in de documentatie opduikt, is de smart button. Wellicht wordt hiermee verwezen naar de powerknop waarin voortaan Touch ID geïntegreerd is.

Volgende week Apple-keynote

Hoe de Magic Toolbar precies gaat werken, weten we volgende week. Apple heeft voor donderdag 27 oktober een keynote aangekondigd met in de hoofdrol de MacBook Pro. Natuurlijk volgen wij de keynote van Apple op de voet. Tijdens de keynote praten we je direct bij over de nieuwste ontwikkelingen. Houd deze site dus in de gaten en je mist geen enkele update. Ook via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden