Terug naar MacBook Pro 2016: klachten over slechte accutijd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook Pro 2016: klachten over slechte accutijd

Door Sven Lamers7 december 2016 10:172 min. leestijd1

Een aantal gebruikers klaagt erover dat de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar niet lang meegaat op een acculading. Zelfs wanneer je maar een beetje aan het browsen bent, houdt de accu het slechts 4 tot 6 uur vol – aldus de gebruikers in het forum van MacRumors.

Zijkant MacBook Pro

Apple’s eigen tests

Apple zegt zelf dat de accutijd van de MacBook Pro niet is veranderd ten opzichte van de voorganger. Het bedrijf belooft tot tien 10 uur surfen met het 13-inch model. Bij het weergeven van een film in iTunes bereikt de accu echter al twee uur eerder het einde van zijn capaciteit.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Het 15-inch model houdt het daarentegen zelfs één uur langer vol dan de voorganger. Zowel bij het browsen als bij het weergeven van een film komt Apple op een waarde van 10 uur. De voorganger haalde 9 uur.

Storm in een glas water?

Veel gebruikers baseren hun bevindingen op de gegevens van het batterijtje in de menubalk. Deze toont de resterende accutijd, maar verandert gauw al naargelang hoe de Mac gebruikt wordt. De accutijd hangt dus vooral af van zijn gebruiker. Hoe helder is het scherm ingesteld? Draaien op de achtergrond processorintensieve programma’s? In Activiteitenweergave is dit op het tabblad Energie snel te achterhalen.

macOS 10.12.2 moet problemen oplossen

Apple gaat naar verluidt de problemen van de nieuwe MacBook Pro in de volgende macOS-update verhelpen. macOS Sierra 10.12.2 is al langer in een bètafase en wordt waarschijnlijk in de komende weken gelanceerd. Na de installatie van de laatste bèta meldt een aantal gebruikers verbeteringen wat de accutijd betreft.

Heb jij al een MacBook Pro? Zo ja, hoe tevreden ben je met de accutijd? Is die beter of slechter dan wat Apple belooft? Wij krijgen onze MacBook Pro vandaag en zullen de accu gauw testen.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
John
Lezer
John

Ik heb sinds een week een MacBook pro 13 inch met touch bar. Nadat de MacBook een nacht aan de lading heeft gelegen gaf de accu 85% aan. Daarna na 2 uur internetten nog maar 27%. Absoluut slecht.Accu wordt ook erg warm. Ik breng hem retour voor reparatie.