Terug naar FBI hoeft details iPhone-hackers niet prijs te geven
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

FBI hoeft details iPhone-hackers niet prijs te geven

Door Koen van Ekeren2 oktober 2017 13:132 min. leestijd0

Vorig jaar slaagde de FBI er zonder hulp van Apple in om de iPhone 5c van een terrorist te kraken. Dit gebeurde met de hulp van een onbekende partij – en die organisatie blijft ook geheim. De rechtbank heeft bepaald dat de FBI niet bekend hoeft te maken wie de iPhone-hackers zijn.

iPhone-hack

iPhone-hackers blijven geheim

De zaak draait om de iPhone van Rizwan Syed Farook. Samen met een andere schutter schoot hij in december 2015 veertien mensen in het Amerikaanse San Bernardinho dood. De Amerikaanse opsporingsdienst riep de hulp in van onbekende krakers in om de iPhone te ontgrendelen en dat lukte.

De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €337 korting!

De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €337 korting!

Maximale korting als je ook internet van Ziggo thuis hebt!

De identiteit van de hackers en het bedrag dat de FBI hiervoor betaalde, bleef altijd geheim. Dit zette kwaad bloed bij de nieuwsorganisaties de Associated Press, Vice News en USA Today. Zij haalden de Vrijheid van informatie-wetgeving aan om de details van de hackingmethode te verkrijgen.

Maar van de rechter mag die informatie dus achter de gesloten deuren blijven. Als de naam van de krakers bekend worden gemaakt, zou de kans op cyberaanvallen te groot zijn, oordeelt een federale rechter. Hierdoor bestaat er een kans dat de kraakmethoden in handen komt van kwaadwillende partijen. Daarnaast kan de verkoopprijs inzicht geven in de mogelijkheden van de hackingtool.

De Apple iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

De Apple iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar