Terug naar ‘iPhone 8 krijgt gebogen OLED-scherm met usb-c’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 8 krijgt gebogen OLED-scherm met usb-c’

Door Koen van Ekeren2 maart 2017 13:132 min. leestijd0

De geruchtenstroom over een iPhone 8 met een gebogen OLED-scherm is al een tijdje op gang, maar wordt nu een stuk concreter. Het doorgaans betrouwbare Wall Street Journal heeft aanwijzingen dat het nieuwe vlaggenschip van Apple een gebogen OLED-scherm krijgt, zoals we dat kennen van de Galaxy S7 Edge.

iPhone 8 krijgt gebogen scherm

De krant meldt dat Apple dit jaar drie nieuwe toestellen lanceert. Hierbij gaat het onder meer om twee upgrades van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Daarnaast volgt de iPhone 8, een jubileumeditie ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de iPhone.

iPhone 8 concept

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgens anonieme bronnen van Wall Street Journal heeft de iPhone 8 dus een gebogen OLED-scherm. Een groot voordeel hiervan is dat het scherm betere kleuren en contrasten toont. Vooral zwarttinten ogen een stuk fraaier. Dit komt doordat OLED de pixel helemaal kan uitschakelen, wat de kleurtint een stuk donkerder en dieper maakt.

Een nadeel is daarentegen dat de productie van OLED-schermen – waar Samsung vermoedelijk achter zit – een stuk duurder is dan bij de huidige LED-schermen. Volgens de Amerikaanse krant hangt er dan ook een stevig prijskaartje om de iPhone; het toestel zou duizend dollar kosten.

Apple stapt over naar usb-c

Ook melden de bronnen dat de fysieke homeknop verdwijnt, waar al veelvuldig over gespeculeerd werd. In plaats daarvan komt er een functiepaneel met virtuele knoppen. Bovendien meldt Wall Street Journal dat Apple de Lightning-connector verruilt voor een usb-c-Poort. Deze poort is al geïntegreerd in de Macbook Pro en maakt het mogelijk om sneller data te kunnen overzetten. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo spreekt deze geruchten echter tegen: volgens hem blijft de Lightning-connector behouden, maar komt er aan de andere kant van het kabeltje een usb-c-aansluiting.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar