Terug naar 11 redenen om je te verheugen op de iOS 11-update
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

11 redenen om je te verheugen op de iOS 11-update

Door Laura Grootaarts17 september 2017 10:445 min. leestijd0

Aanstaande dinsdag 19 september verschijnt iOS 11! De nieuwe versie van Apple’s mobiele besturingssysteem brengt diverse grote en kleine verbeteringen die je iPhone, iPad of iPod touch weer als nieuw doen lijken. Genoeg redenen om je te verheugen op deze iOS 11-update!  Hieronder belichten we de 11 features waar wij het meest naar uitkijken.

1. Zelf het Bedieningspaneel inrichten

Bedieningspaneel ios 11

Voortaan bepaal je zelf welke functies er in het Bedieningspaneel staan. Dus dag rekenmachine, hallo wekker! Of voeg de Notitie-knop toe, zodat je goede ideeën supersnel kunt noteren.  De afstandsbediening van de Apple TV is voortaan ingebouwd. Duw langer op het scherm of gebruik 3D Touch voor nog meer functies.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. De nieuwe app Bestanden

iOS 11 Bestanden

De nieuwe app Bestanden is een centrale plek om al je documenten in op te slaan en te beheren. Sla je bestanden lokaal op, of in iCloud, Dropbox of andere clouddiensten zodat je ze altijd en overal kunt benaderen.

3. Exclusieve functies voor iPad

iOS 11 Dock

Dit jaar is er extra aandacht voor de iPad. Een aantal functies is exclusief voor de iPad, of komt op deze tablet net wat beter tot zijn recht. Zo is er een Dock zoals je dat al kent van de Mac en is multitasken met verschillende apps verbeterd. En dan is er nog drag and drop, waarbij je snippers informatie (foto’s, url’s, teksten en meer) vanuit de ene app naar de andere sleept.

4. De nieuwe en verbeterde App Store

Veranderingen in de App Store

De App Store is sinds zijn introductie amper nog veranderd. Maar daar komt nu verandering in. Games staan apart van de andere apps, wat al veel meer overzicht geeft. Op het nieuwe tabblad Vandaag vind je verse en interessante apps die je móet uitproberen: het lijkt wel een blog over de beste apps, met achtergrondartikelen, leuke lijstjes en filmpjes.

5. Nog leukere foto’s

iOS 11 Foto's

Bijna iedereen met een iPhone houdt van fotograferen. Er zijn nu nieuwe filters die je foto’s net dat beetje extra geven. Portretfoto’s zien er ook weer beter uit. Waarschijnlijk ga je nu nóg meer foto’s maken. En dat maakt niet uit, want in iOS 11 kosten foto’s maar half zoveel opslagcapaciteit, zonder dat dat consequenties heeft voor de kwaliteit.

6. Meer mogelijk met Live Photos

Live Photos belichting

Live Photos zijn kleine Harry Potter-achtige filmpjes die je iPhone automatisch opneemt rondom het moment van afdrukken. Met iOS 11 worden die net even leuker. Zo zijn er effecten waarmee je je live photo verandert in een grappig gifje dat zich steeds herhaalt. En je kunt je Live Photo bijsnijden en een andere scène eruit tot hoofdfoto benoemen.

7. Siri snapt je beter

Siri klinkt minder als een robot, hij heeft een fijnere stem. Door kunstmatige intelligentie begrijpt hij je beter, Hij geeft je overal in het systeem suggesties die passen bij jouw persoon. Bijvoorbeeld als je iets over je opzoekt in Safari over je favoriete onderwerp, dan zoekt hij met je mee. Of als je vraagt om een fijn muziekje, dan snapt hij ook wat hij moet afspelen. Je kunt je vragen voortaan ook typen in plaats van hardop uitspreken.

8. Makkelijker typen

iOS 11 iPad toetsenbord QuickType

Over typen gesproken: typen op een scherm blijft behelpen maar het wordt wel waar wat fijner. Op de iPhone is er een éénhandig toetsenbord. Op de iPad hoef je voor speciale (lees)tekens niet steeds te switchen naar een ander toetsenbord.

9. Uitgebreidere notities

Notities markeringen

De app Notities maakt het papieren kladblok nu echt overbodig. Je hebt veel meer opmaakmogelijkheden zodat je Notities stukken overzichtelijker zijn. Je ouderwetse scanner kan trouwens naar de stort, want Notities ontpopt zich in iOS 11 als prima documentscanner!

10. Speciale automodus

automodus

Je iPhone detecteert het feilloos als je achter het stuur zit en zorgt er dan voor dat je niet meer gestoord wordt. Degene die jou probeert te bereiken, krijgt netjes een berichtje. Zo kun jij je blik op de weg houden.

11. Augmented Reality

ARKit navigatie

Vergeet de primitieve vorm van augmented reality in Pokémon Go. iOS 11 moet het grootste ar-platform ter wereld worden, en dat ziet er nog net even echter uit allemaal. Het is nog even afwachten wat voor apps er allemaal gaan verschijnen in de App Store.

iOS 11 ondersteuning

iOS 11 draait op de volgende iPad-, iPhone- en iPod touch-modellen.

iPhone

iPad

iPod touch

Geen iOS 11 op de volgende toestellen

iOS 11 draait alleen op apparaten met een 64-bit processor. De volgende iOS-apparaten kun je daarom voor het eerst niet meer updaten:

  • iPhone 5
  • iPhone 5c
  • iPad 4

Om je toestel bij te werken, ga je aanstaande dinsdag naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Volg hierna de instructies op het scherm, maar zorg wel vooraf dat je toestel voldoende (minimaal 50 procent) is opgeladen. Verschijnt de update niet, dan moet je nog even geduld hebben.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar