Terug naar De tien nieuwigheden van iOS 10
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De tien nieuwigheden van iOS 10

Door Redactie iCreate13 juni 2016 21:143 min. leestijd1

In de iOS 10 zijn er tien (verrassend) veranderingen in de verschillende onderdelen. We zetten de belangrijkste per onderdeel even op een rij.

1. Bedieningspaneel

Een nieuw design is gemaakt voor het scherm dat je krijgt als je van beneden naar boven veegt. Swipe vanaf rechts en je krijgt je foto’s. Doe dit vanaf links en je krijgt het weer, je muziek of de kalender.

2. Siri

Met twee miljard verzoeken per dag is Siri zeer succesvol. Het grootste nieuws hierin is dat Apple Siri heeft geopend voor ontwikkelaars. Ook niet onbelangrijk de vorderingen in de CarPlay. Je kan in je auto naar Siri roepen voor belangrijke zaken als filemeldingen en dergelijke.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

3. Quicktype

Het aanvullen van woorden of het ongewenst verbeteren is soms best vervelend bij QuickType. Nu lijken er een paar vernieuwingen aan te komen. Zo kan je je Huidige Locatie doorgeven, het herkent recente adressen en herkent eerdere contacten. Meest spannende lijkt het herkennen van de verschillende talen. Vlot Engels zinnetje door een gesprek gooien? Kan dus binnenkort.

4. Foto’s

Je foto’s zijn makkelijker te categoriseren. Van mensen die vaak op je foto’s staan, zullen de gezichten herkend worden. Plekken waar je geweest bent, worden herkend. En je kan foto’s en filmpjes mixen in een door iOS 10 gemaakt filmpje. Waarbij je zelf de sfeer mag benoemen. Spannend? Romantisch? Foto’s zorgt voor de juiste montage en de juiste muziek.

iPhone_Lockup_Photos_PR-PRINT

5. Maps

Maps krijgt een nieuw design. En het is pro-actief. Op zoek naar een restaurant in een stad en dan bij voorkeur eentje waar ze Aziatisch voedsel serveren? Maps helpt. Dit doet Maps ook in de auto. Rijd je in de stad, dan krijg je een gedetailleerder overzicht. Heb je een wat meer overzichtelijke weg voor je, dan krijg je een ruimer overzicht. Maar wel met waarschuwingen waar het verderop wat drukker zal zijn.

6. Apple Music

Apple Music gaat voor een nieuw design. Het oogt vooralsnog duidelijker en overzichtelijker. En wordt met name aangestuurd vanuit de bibliotheek. Als extra informatie komen de teksten bij de gespeelde nummers, kan je de social media volgen van de artiest die afgespeeld wordt en kan je zien of er binnenkort een optreden van de afgespeelde artiest in je buurt is.

iOS WWDC 3

7. News

We hoeven nog steeds niet te rekenen op een Nederlandse tak van News.

8. Home

Het zal ooit allemaal kunnen. En Apple lijkt er klaar voor. Maar een app waar je op één plaats je lichten kan uitdoen, auto kan parkeren, gordijnen dicht kan doen, de verwarming omlaag zet, je in slaap kietelt enzovoort enzovoort… We doen het voorlopig nog even zelf.

9. Telefoon

Het handigst is vooralsnog dat je een voicemail kort kan beantwoorden zonder te bellen of in te spreken. Een paar makkelijke suggesties als ‘ik bel je zo terug’ of ‘morgen is prima’ kan je direct versturen aan de persoon die heeft ingesproken op je voicemail.

10. Berichten

De emojis worden drie keer groter! Dat is best leuk. Soms. Ook herkent iOS woorden en doet suggesties om die te vervangen door emojis. Ook mooi: de tekst kan bewegen en je kan nu ook handgeschreven berichten versturen. We verheugen ons er nu al op!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Wouter Palm
Lezer
Wouter Palm

Alle 3 de software updates zijn te gek voor woorden.