Terug naar Gebruikers klagen over loslatende coating Retina MacBook Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gebruikers klagen over loslatende coating Retina MacBook Pro

Door Jelle Mol18 maart 2015 11:182 min. leestijd4

Vergeet de hitteproblemen van de MacBook Pro; een loslatende coating op Retina-displays is Apple’s nieuwste zorgenkindje. De afgelopen weken klagen steeds meer gebruikers over de antireflectiecoating van Retina MacBook Pro’s uit 2012, 2013 en 2014. Apple heeft nog niet gereageerd, maar als het bedrijf op dezelfde manier met de klachten omgaat als bij de grafische problemen van de MacBook Pro uit 2011, hoef je de komende twee jaar in elk geval nog niets uit Cupertino te verwachten.
Loslatende coating MacBook Pro

Loslatende coating

De precieze oorzaak van de loslatende coating is niet geheel duidelijk. Gebruikers melden dat het zowel gebeurt door druk van de toetsen en het trackpad als na gebruik van poetsdoekjes. Een groep gedupeerden heeft inmiddels de website Staingate opgericht, waarop te lezen is dat de plekken meestal na 12 tot 18 maanden verschijnen in de hoeken. Sommige klanten die hun MacBook naar de winkel brachten, is verteld dat het gaat om cosmetische schade die niet door de garantie wordt gedekt. Een reparatie kost circa 800 dollar. Bij andere MacBook-bezitters werd het scherm echter vervangen onder de voorwaarden van AppleCare.

Garantie

Volgens MacRumors dateren de klachten al van 2013, maar zijn er de afgelopen weken plotseling veel getroffen gebruikers bijgekomen. Mocht je zelf ook problemen ervaren, dan kun je het beste je klacht melden bij Staingate en het nieuws op onze website in de gaten houden. Apple houdt weliswaar nu nog vast aan een garantiekwestie, maar ook bij de grafische problemen van de MacBook Pro uit 2011 kwam de fabrikant uiteindelijk over de brug. Een maand geleden is Apple namelijk een reparatieprogramma voor deze MacBooks gestart.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jasper
Lezer
Jasper

Ik vermoed dat een verhoogde media-aandacht Apple steeds sneller zal laten schakelen, dit soort smetten kunnen ze natuurlijk gewoon niet gebruiken. Het is jammer dat deze gedupeerden niet meer direct met Jobs kunnen mailen en we zouden zien wat voor effect dat zou hebben.

Maarten
Lezer
Maarten

Een vriend van mij had dus problemen met zijn MacBook Pro 2011. Hij heeft toen Tim Cook hierover gemaild en werd vervolgens door Apple opgebeld dat dat ‘toch niet echt de bedoeling was’ en hij het af moest handelen via Apple support haha.

Jasper
Lezer
Jasper

Haha, hij had in ieder geval de aandacht. Werd het probleem toen opgelost?

Michel van D
Lezer
Michel van D

Ook ik mag hem NIET laten vervangen door Apple, slechte service