Terug naar De Beste App Store Games van februari 2010
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De Beste App Store Games van februari 2010

Door Redactie iCreate1 maart 2010 14:574 min. leestijd1

Er verschijnen maandelijks honderden nieuwe games in de App Store. iCreate maakt iedere maand een selectie van de afgelopen maand.

Beste actie game: GTA Chinatown Wars
GTA is sinds februari verreweg de beste titel die er in de App Store te verkrijgen is. Stap in de schoenen van Huang Lee en verken de straten van Liberty City in een verrassend leuk avontuur. Chinatown Wars is grootser, sfeervoller en uitdagender dan de meeste games en biedt vrijwel dezelfde ervaring als op de Nintendo DS en de PSP. Momenteel dé hardcore game van de App Store.

Tweede plaats: Brothers in Arms 2 Diep in de schaduw van Rockstar’s toptitel bracht Gameloft Brothers in Arms 2: Global Front uit. Dit schietspel voelt in alles veel grootser en mooier aan dan zijn voorganger, maar de besturing mag van ons wel iets beter en sneller.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Beste Avonturen Game: Across Age
Across Age combineert elementen uit Legend of Zelda met de klassieke RPG Chrono Trigger. Het verhaal moet erg op gang komen en is zeker niet briljant, maar de gameplay heeft een aantal verrassende puzzels en dat maakt heel veel goed. Centraal staat het element tijdreizen, waarmee je onder andere items kunt aanpassen/sterker maken. Erg vermakelijk.

Tweede plaats: Broken Sword, Director’s Cut Wederom arriveert een klassieke point-and-click adventure op de iPhone. Broken Sword is een klassiek detective-spel waarin je een moord moet oplossen door een complot te ontrafelen. Ook leuk voor beginners.

Beste Arcade Game: Doodle Jump
Dit spel is al heel lang uit, maar aangezien de Arcadebak van de App Store momenteel overstroomt met bagger, maken we van de gelegenheid gebruik om dit spel de eer te geven die het verdient: Doodle Jump is een zeer verslavend springspel waarbij je niet mag vallen en zo ver mogelijk omhoog moet springen via de trampolines. Volgens velen de nieuwe Snake.

Beste Puzzel Game: Colorbind
Het lijkt zo makkelijk: verbind de cirkels met een lintje door een lijn te trekken over het scherm van de iPhone. Maar dat valt vies tegen, want Colorbind wordt in een rap tempo steeds moeilijker door steeds meer lintjes en ingewikkelde paden voor te schotelen. Colorbind is prachtig ontworpen en weet een briljant concept goed uit te werken tot een inventief puzzelspel.

Beste Race Game: GT Racing
Het was deze maand rustig in het race-circuit van de App Store en daardoor wint nieuwkomer GT Racing: hij kan toptitels als Firemint Real Racing en Need for Speed absoluut niet bijhouden, maar heeft genoeg te bieden voor de liefhebber: mooie graphics, veel gelicenseerde auto’s en een hoop gameplay. Voor de rest vinden we de game meer van hetzelfde.

Beste RPG: Final Fantasy & Final Fantasy II
Square Enix doet eindelijk wat ze al een jaar geleden hadden moeten doen: hun klassiekers overzetten naar de iPhone. Final Fantasy I & II zijn twee rollenspellen die samen garant staan voor tientallen uren speelplezier. De graphics zijn opgepoetst en het verhaal is aangepast, maar toch voelen beide games een beetje verouderd aan. Ook hebben de spellen nog een paar vervelende bugs (deel II start bijvoorbeeld soms in het Japans op. Dit kun je verhelpen door het spel opnieuw op te slaan). Maar dat mag de pret niet drukken: Final Fantasy I & II zijn een begrip onder de RPG-liefhebbers.

Tweede plaats: Doom II RPG Als je Wolfenstein RPG geweldig vindt, dan kun je hier geen buil aan vallen. Doom II RPG is wederom een omzetting van een klassiek schietspel zonder poespas naar een vermakelijk rollenspel met een grappig verhaal.

Beste Strategie Game: Plants vs. Zombies
Oh nee! Een enorme horde hongerige zombies wil van je hersenen een calorierijke snack maken! Gelukkig heb je nog wat ondood-werend zaad in huis waarmee je die griezels van je laantje kunt schieten. Plants vs. Zombies is een grappige Tower Defense game waarin je planten (zoals een peultjesschieter of een aardappelmijn) strategisch in je tuin moet plaatsen om de aanval van allerlei gekke zombies te overleven. Pas op: bijzonder leuk en verslavend!

Tweede plaats: Transformers G1 Awakening Verrassend turn-based strategiespel dat warme gevoelens van nostalgie zal oproepen. Ook leuk voor de kids van nu.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
trackback
De Beste App Store Games van maart 2010 « Applenieuws, tips en workshops op iCreateMagazine.nl

[…] De Beste App Store Games van Februari 2010 […]