Terug naar Apple bekent: accuprobleem iPhone 6s groter dan gedacht
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple bekent: accuprobleem iPhone 6s groter dan gedacht

Door Laura Grootaarts6 december 2016 18:132 min. leestijd9

Stopt jouw iPhone 6s er soms acuut mee, terwijl je batterij zojuist nog aangaf dat-ie nog voldoende was opgeladen? Je bent niet de enige met dit probleem. Apple erkende eerder al dat er iets mis is met de accu van sommige 6s-modellen en riep al een reparatieprogramma in het leven. Nu geven ze aan dat het probleem groter is dan ze aanvankelijk gedacht hadden.

Batterij iPhone 6s valt zomaar uit

Apple dacht in eerste instantie dat het ging om een batch iPhones die in september en in oktober vorig jaar uit de fabriek kwam rollen. Waarschijnlijk zijn de batterijen van deze serie te lang blootgesteld aan de lucht, wat funest is voor de levensduur ervan. Maar inmiddels is duidelijk geworden dat ook iPhones die niet bij deze lichting horen zomaar uitvallen.iPhone 6s

iOS 10.2 gaat informatie verzamelen

Heb je de pech dat je zo’n iPhone hebt, dan moet je gewoon betalen voor de reparatie. Toch is het niet zo dat Apple zijn kop in het zand steekt. Apple gaat volgende week iOS 10 updaten naar iOS 10.2, en deze nieuwe versie van het besturingssysteem gaat in eerste instantie informatie verzamelen over de vastloper, zo zegt Apple op een van hun supportpagina’s. In de verklaring is het volgende te lezen:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘We ontdekten dat een klein aantal iPhone 6s-modellen gemaakt in september en oktober 2015 een batterij-onderdeel bevatten dat langer dan zou moeten is blootgesteld aan gecontroleerde lucht, voordat het in de batterij is geplaatst. Twee weken terug hebben we wereldwijd een reparatieprogramma gestart om de betreffende batterijen te vervangen, gratis. We verontschuldigen ons opnieuw voor het ongemak. Het is belangrijk om te weten dat dit geen veiligheid-kwestie is.’

Apple heeft inmiddels gemerkt dat het dus om meer iPhones gaat, en zegt daar het volgende over: ‘In een poging om meer informatie te verzamelen, voegen we diagnostische mogelijkheden toe aan de iOS-update die volgende week beschikbaar komt. Hiermee zullen we de komende weken informatie verzamelen, mogelijk helpt ons dit om betere algoritmes rondom de werking van de batterij en vastlopers te ontwikkelen. Eventuele verbeteringen zie je ze terug in toekomstige software-updates.’

Lees de volledige verklaring van Apple (stukje naar beneden scrollen voor de Engelse versie, tenzij je vloeiend Chinees beheerst.)

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6s
Bekijk dit dossier

9
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Arjen
Lezer
Arjen

Dit probleem is niet alleen bij de 6s. veel meer modellen hebben er last van waaronder ook mijn 6. Schiet niet op dit!!

1eHans
Lezer
1eHans

Mijn batterij is anderhalve week geleden vervangen en haal nu de dag gelukkig weer op een batterijlading. Ik had wel het idee dat gebruik van de camera ervoor zorgde dat de iPhone al uitviel bij 30/40%. Ik was het probleem zo beu dat het bijna einde betekende van gebruik van de iPhone voor mij…

1eHans
Lezer
1eHans

Overigens kost een originele batterij iets van €65 en dat is denk ik vervangen wel waard zonder af te wachten of het al dan geen garantie is.

Mark
Lezer
Mark

Nou 65 euro of 200 euro
maakt het niet ut, want het is een feit dat reparatie kosten
voor iPhone niet te betalen zijn en als je voor Apple gaat, weet je
dat al. Het punt hier is dat het kan niet zijn dat ik van mijn eigen
portemonnee moet betalen voor een fabrieksfout. Het batterij probleem van
iPhone 6s (en ook andere iPhone versies) is iets dat Apple zelf moet oplossen
en absoluut gratis aan klanten bieden.

1eHans
Lezer
1eHans

hoezo zijn reparatiekosten niet te betalen? Ik vind €65 voor een accu niet overdreven veel. Als het een fabrieksfout is wordt er gewoon garantie gegeven is dus mijn ervaring. Als het een ouder toestel betreft is een batterij na 500 laadcycli nu eenmaal op en als er toch geen garantie meer op het toestel zit heb je voor €15 al een nieuwe accu via fixjeiphone.nl dat heb ik met een iPhone 5 gedaan en die doet het nu ook weer super.

jac
Lezer
jac

Ik heb een chatsessie gehad en hoorde dat de status van de batterij uitstekend is. Nu heb ik de iphone 6s in repairmodus opnieuw geinstalleerd en er geen apps op gezet.
Het probleem is nog steeds niet opgelost. Ik betwijfel dus ten zeerste of het een batterij probleem is. Zijn er mensen die een nieuwe batterij hebben gekocht? Ik ben namelijk heel erg benieuwd of bij die mensen het probleem opgelost is.

1eHans
Lezer
1eHans

Hoi, Mij werd ook gezegd dat het geen batterij probleem was. Mijn voordeel was denk ik dat ik een maand voor het verschijnen van de berichten van de vervanging van de batterijen al een case had na reclamatie. Ik ben met de iPhone naar Apple store Dusseldorf gegaan en werd zonder problemen de batterij vervangen onder garantie. Mijn problemen zijn volledig voorbij en batterij gaat echt veel langer mee, ondanks dat het toestel pas iets meer dan een jaar oud is. Ik zou toch aandringen op garantie of anders die €65 voor vervangen van een batterij maar nemen. Met de… Lees meer »

Wendy
Lezer
Wendy

Ik merk dat mijn telefoon uitvalt bij het maken van foto’s.Bloedirritant..het gebeurde laatst terwijl ik op60% zat!!
Vandaag weer bij t maken van een foto..stond op 39%
Krijg m dan echt niet meer aan..behalve thuis wanneer hij weer in de oplader gaat.
Tel had ik in okt 2015..probleem begon in de zomer 2016.

Mirjam
Lezer
Mirjam

Mijn IPhone 6 (november 2014) gaat ongeveer 1,5-2 uur mee op een volle batterij. Hij valt vaak gewoon uit terwijl de batterij op 60% staat. Het probleem us dus echt groter dan Apple beweert helaas.