Terug naar Accessoiremakers werken aan bandjes Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Accessoiremakers werken aan bandjes Apple Watch

Door Jelle Mol27 februari 2015 12:052 min. leestijd0

Met een Apple Watch-keynote in aantocht storten accessoiremakers zich op het nieuwe paradepaardje van Apple. Nieuwste idee: Click, een adapter die je op de Watch schuift om bestaande horlogebandjes te gebruiken. Het is echter de vraag of dit product ooit het levenslicht gaat zien.

Bandjes Apple Watch

Eigen bandjes voor Apple Watch

Volgens MacRumors werkt Click met een veer waar je alle bandjes van 24 mm aan kunt bevestigen. Het accessoire kun je vervolgens op de behuizing van de Watch klikken op een vergelijkbare manier als Apple voor ogen heeft met zijn eigen bandjes. Volgens de makers van Click kunnen gebruikers hiermee hun horloge nog verder personaliseren, voor veel minder geld dan een officieel bandje zou kosten.

Ingrijpen van Apple

Momenteel is er van Click alleen een 3D-geprint prototype beschikbaar. In maart wordt een crowdfunding-campagne gestart via Kickstarter, maar het is zeer de vraag of het zover gaat komen. Eerder dit jaar lanceerde een ander bedrijf een vergelijkbare oplossing op Kickstarter, maar die campagne was al gauw ten einde, vermoedelijk door ingrijpen van Apple.

Dat heeft niet alleen te maken met Apple’s verkrampte houding rondom accessoires van derden, maar vooral met de tijd en energie die Jony Ive en de zijnen in het ontwerp van de zes verschillende bandjes hebben gestoken. Het is te verwachten dat Apple graag bandjes ziet die in lijn zijn met het ontwerp van de Watch – althans voor nu. Mogelijk worden er in de toekomst wel samenwerkingen aangegaan met fabrikanten om goedgekeurde ontwerpen te produceren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar