Terug naar Apps zonder in-app aankopen uitgelicht in App Store
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apps zonder in-app aankopen uitgelicht in App Store

Door Jelle Mol13 februari 2015 09:172 min. leestijd0

Een opmerkelijke update in buitenlandse App Stores deze week: Apple heeft een verzameling betaalde apps uitgelicht die geen in-app aankopen bieden. Onder het motto ‘Pay Once & Play’ zijn in de lijst games opgenomen als Threes! en BioShock: spelletjes waarbij je na aanschaf niet meer lastig gevallen wordt door in-app aankopen voor upgrades of extra content. Waarschijnlijk zien we de categorie op korte termijn ook in de Nederlandse App Store.

Freemium

Apple lijkt hiermee indirect te reageren op een ergernis van veel gebruikers, namelijk het downloaden van een gratis app die na verloop van tijd toch niet zo gratis blijkt te zijn. Dit verdienmodel, dat bekend staat als ‘freemium’, is gebaseerd op het verkopen van extra mogelijkheden, functionaliteiten of virtuele goederen om meer uit de app of game te kunnen halen. Overigens verdient ook Apple hier volop aan, getuige de lijst van freemium games in de App Store-categorie ‘Meest opgebracht’.

Gratis apps

Het is niet de eerste keer dat Apple iets probeert te doen aan verwarring rondom freemium apps. In november vorig jaar werd de ‘gratis’-knop in de App Store vervangen door ‘download’, vermoedelijk onder druk van de Europese Commissie. Die kwam in actie omdat het bestempelen van apps met in-app aankopen misleidend zou zijn voor consumenten. Al langere tijd is op de hoofdpagina van de App Store een link opgenomen naar een uitleg over in-app aankopen. Ook worden de aankopen vermeld bij iedere app.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Download-knop App Store

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar