Terug naar Apple's ‘ruimteschip’ krijgt naam Apple Park en heeft Steve Jobs Theater
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple's ‘ruimteschip’ krijgt naam Apple Park en heeft Steve Jobs Theater

Door Koen van Ekeren23 februari 2017 11:442 min. leestijd0

Het nieuwe ringvormige hoofdgebouw van Apple gaat in april open voor de eerste werknemers, zo heeft Apple bekendgemaakt via een persbericht. De campus, die liefst 260.000 vierkante meter beslaat, wordt omgedoopt tot Apple Park.

Apple Park

In totaal duurt het zes maanden totdat alle werknemers aan de slag kunnen op de reusachtige campus, die naar verluidt circa vijf miljard dollar heeft gekost. Het park is overigens nog niet helemaal af; in de zomer wordt er verder gewerkt aan de aanleg van gebouwen en parken.

Eerbetoon Steve Jobs

Steve Jobs was intensief betrokken bij het ontwerp van Apple Park, wat uiteindelijk zijn laatste grote project betekende. Als eerbetoon aan de voormalig CEO van Apple, die komende vrijdag 62 zou zijn geworden, wordt het auditorium het Steve Jobs Theater genoemd. Het auditorium bevat 1000 zitplaatsen en is onder meer bedoeld voor de lancering van nieuwe Apple-producten.

Het Apple Park heeft verder een bezoekerscentrum met een Apple Store en restaurant. Bovendien kunnen medewerkers van Apple zwoegen en zweten in een enorm fitnesscentrum van ruim 9000 vierkante meter groot. Daarnaast heeft het park zeker drie kilometer aan wandel- en hardlooproutes.

Volledig op duurzame energie

Volgens Tim Cook, de huidige CEO van Apple, is Apple Park een van de meest energiezuinige gebouwen ter wereld en draait het volledig op duurzame energie. De campus beschikt over 17 megawatt aan zonnepanelen op de daken en is heeft daarmee een van ’s werelds grootste installaties voor zonne-energie op locatie.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar