Terug naar Apple’s draadloze AirPods: dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple’s draadloze AirPods: dit moet je weten

Door Redactie iCreate4 oktober 2016 15:584 min. leestijd3

Ook al waren tijdens de keynote afgelopen maand de ogen vooral gericht op de nieuwe iPhone, de grootste verrassing op Apple’s keynote waren eigenlijk de AirPods. Met de draadloze ‘oortjes’ heeft Apple weer een fraai technologisch hoogstandje middels handen. Let wel goed op: het kwijtraken ligt angstig op de loer.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Draadloze AirPods

AirPods

Apple wist feilloos dat het met een goed alternatief – of liever: goedmakertje – moest komen om het afscheid van de koptelefoon-ingang bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te compenseren. Dit lijkt heel aardig gelukt met de komst van de AirPods. Draadloze ‘oortjes’ die niet alleen een voortreffelijk geluid moeten brengen, maar ook qua inventiviteit dermate interessant zijn dat Apple zijn status als koploper op technologisch vlak waarmaakt. De manier waarop de AirPods geactiveerd worden, is bijvoorbeeld ronduit geniaal. Net als de werking van de oordopjes met je iPhone, Mac, iPad, Siri en zelfs je stem getuigt van ongeëvenaarde slimheid. De enige zorgenkindjes zijn de niet geringe aanschafprijs (€ 179), het risico van kwijtraken en het feit dat de AirPods alleen te gebruiken zijn in iOS 10, watchOS 3 en macOS Sierra. Oftewel: met je iets verouderde Apple-apparaten kun je er niets mee.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Aan de slag

De installatie gaat weergaloos. Je opent het doosje, houdt de AirPods bij je iPhone en drukt op ‘Connect’ dat verschijnt op je iPhone-display. C’est tout. Doordat de AirPods verbinding maken met iCloud, zijn ze daarmee ook gelijk aangesloten op je Watch, iPad of Mac. En het mooiste is: ze blijven dat. Eens herkend blijft herkend. Geen gedoe met apps of ingewikkelde wifi- of bluetooth installaties. Simpeler zagen we het nooit. Het verpakkingsdoosje speelt een grote rol: het fungeert als ideale opbergmanier – klein genoeg om in je broekzak te stoppen – en ook als oplader. Zodra je de oortjes erin stopt, worden ze automatisch opgeladen. De draadloze AirPods kunnen vijf uur mee, een kwartiertje in de oplaadcase levert drie uur gebruikstijd op en de oplaadcase helpt je in totaal 24 uur op weg.

Zo werken de AirPods

Het hoofddoel van AirPods is uiteraard om muziek te luisteren, maar daar blijft het niet bij. Apple bewijst namelijk dat het begrip ‘intuïtief’ een kunstvorm is binnen het bedrijf. Doe je ze uit, dan gaat de muziek direct op pauze; stop je ze weer terug, dan begint de muziek weer te spelen. Zodra je een van je AirPods indoet, kun je bellen of Siri raadplegen. Siri is te activeren door twee tikjes te geven op één van je AirPods. De muziek stopt, het achtergrondgeluid wordt gedempt en via de microfoon aan de onderkant van de AirPod kun je Siri je vragen stellen. Bij al deze handelingen kan je iPhone gewoon in je zak of tas blijven.

AirPods

Spil van dit gehele technische hoogstandje is de W1-chip; de eerste draadloze chip die Apple ooit heeft gemaakt. Deze minuscule chip zorgt voor de gehele aansturing van de oordopjes, zoals de draadloze verbinding. De W1-chip wordt geholpen door dubbele optische sensoren, dubbele accelerometers, een batterij, een antenne en een microfoon. Enkele decennia geleden zou dit betekenen dat je een olifant in je oor moest proppen. Gelukkig zijn we inmiddels wat verder. Leve de technologie!

Conclusie AirPods

AirPods

Apple is erin geslaagd om weer een product op de markt te brengen dat interesse wekt en nieuwsgierig maakt. De mogelijkheden met de (oplaad) case en de bediening zijn van grote klasse. Dat Apple zelf tijdens de Keynote wild enthousiast werd over het geluid, geloven we graag. Inmiddels hebben we hier op de redactie de dopjes al uit mogen proberen, en het moet gezegd worden: Apple lijkt er weer een topproduct bij te hebben. Eind oktober zijn ze voor iedereen verkrijgbaar en dan zal daarin alles duidelijk worden. En dan maar hopen dat je ze niet kwijtraakt. Hopelijk komt Apple ook spoedig met de app Zoek mijn AirPod.

Meer weten over de keynote?

Het bovenstaande artikel is afkomstig uit iCreate 81. In deze uitgave lees je alles over de Apple-keynote van afgelopen maand:

  • iPhone 7: 7 redenen waarom je hem wilt hebben
  • Apple Watch Series 2: steeds sportiever
  • Beter samenwerken in Pages, Numbers en Keynote
  • Three more things …

iCreate 81 ligt nú in de winkels en is te bestellen in onze webshop.

iCreate 81

 

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Dgh
Lezer
Dgh

Ik heb begrepen dat ze het met ieder blue tooth apperaat werken ??? Alleen siri en de automatische installatie niet. Kan iemand dat bevestigen ?

Roy Borgman
Lezer
Roy Borgman

Nieuwsbrief: “Wij hebben ze al uit mogen proberen en zijn onder de indruk!”
Artikel: “…geloven we graag, maar dit willen we toch eerst zelf ondervinden. Mocht dit
inderdaad de kwaliteit leveren die ons beloofd is, dan kunnen we spreken van een topproduct.”
?

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Oeps. Dat krijg je als twee redacteuren aan een onderwerp werken, met nog wat tijd er tussenin. Ik zal het zo verhelderen in het artikel! We hebben ze inmiddels wel degelijk uit mogen proberen , en ze zijn echt top!