Terug naar Apple verbetert Siri voor iPhone 8 en iOS 11
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple verbetert Siri voor iPhone 8 en iOS 11

Door Redactie iCreate25 januari 2017 12:062 min. leestijd0

Apple werkt aan een verbeterde versie van Siri. Deze moet voor de lancering van de iPhone 8 klaar zijn. Het bedrijf uit Cupertino wil hiermee concurrenten als Google Assistant en Alexa voorblijven. Dit meldt Digitimes in een rapport.

Apple zit niet stil

De eerste iPhone werd tien jaar geleden uitgebracht en om dit jubileum te vieren wil Apple met de iPhone 8 hoge ogen gooien. Zo krijgt het toestel een OLED-display en moet je hem via gezichtsherkenning kunnen ontgrendelen. Ook Siri wordt flink verbeterd. Als we de geruchten mogen geloven, zal de spraakassistent straks niet alleen je vragen beantwoorden maar ook je gedrag leren. Op deze manier wordt de assistent beter op jou afgestemd.

Dat het bedrijf uit Cupertino zijn spraakassistent wil verbeteren, blijkt ook uit de bedrijfsovername van Turi, een bedrijf dat zich specialiseert in ‘machine learning’ en kunstmatige intelligentie. Dit bedrijf werd in augustus naar verluidt voor 180 miljoen dollar overgenomen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

AirPods bedienen

Dat Siri verbeterpunten heeft, bleek onder andere uit onze review van de AirPods. De draadloze oortjes bedien je met Apple’s spraakassistent. Helaas bleek dat Siri niet goed met twee verschillende talen kan omgaan. Elke keer als we U2 aanvragen, speelt de spraakassistent automatisch André Hazes Jr. af. Hopelijk wordt dit verbeterd.

Flinke concurrentie

De concurrentie van Siri is met de spraakassistenten Google Assistant en Alexa flink toegenomen. Eerder behandelden wij al de verschillen tussen Google Assistant en Siri aan de hand van een video. Hieruit bleek dat Google Assistant een betere gesprekspartner is omdat deze vervolgvragen kon beantwoorden. Siri reageerde echter wat sneller dan de spraakassistent van Google. Benieuwd naar de strijd tussen de twee spraakassistenten? Bekijk dan de onderstaande video.

Heb jij een voorkeur voor een spraakassistent? Laat het ons weten in de reacties!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar