Terug naar ‘Apple maakte FaceTime in iOS 6 expres kapot’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple maakte FaceTime in iOS 6 expres kapot’

Door Laura Grootaarts3 februari 2017 13:112 min. leestijd0

Apple heeft weer eens een rechtszaak aan zijn broek hangen. Consumenten beweren dat het bedrijf in iOS 6 expres FaceTime kapotgemaakt heeft, zodat je niet anders kon dan updaten naar iOS 7 – iets waar niet iedereen even gelukkig mee was.

FaceTime dure grap voor Apple

Ze duiken bij iedere update weer op: de complottheorieën die bewerend dat de vernieuwde software je oude toestel bewust trager maakt, zodat je de aanschaf van een nieuwe telefoon moet overwegen. Maar ten tijde van iOS 7 – een jaar of vier geleden inmiddels – lijkt zoiets ook daadwerkelijk te zijn gebeurd.

FaceTime groepsgesprek

Toen FaceTime gelanceerd werd, waren er verschillende technieken om verbinding tot stand te brengen tussen twee iPhones. Bij een van die methodes werden de servers van het bedrijf Akami ingezet om data uit te wisselen tussen FaceTime-gebruikers. Een kostbare grap, want Apple moest Akami hiervoor natuurlijk een vergoeding betalen. De kosten liepen op tot zo’n 8,3 miljoen dollar per maand, zo is te lezen op 9to5Mac.

Verplicht updaten naar iOS 7

Apple wilde natuurlijk van deze kosten af en in iOS 7 werd een technologie toegepast die ze geheel in eigen hand hadden. En prompt deed FaceTime het op miraculeuze wijze niet meer onder iOS 6. Natuurlijk had Apple hiervoor een oplossing: updaten naar iOS 7.

Updaten naar een nieuw besturingssysteem is gratis, dus geen probleem zou je denken. Maar veel mensen wilden destijds helemaal niet overstappen naar de nieuwe versie van het besturingssysteem: iOS 7 had een heel ander uiterlijk dan eerdere versies en daar was lang niet iedereen van gecharmeerd. En erger nog, de iPhone 4 en de iPhone 4s werkten niet meer optimaal met iOS 7 erop: deze telefoon werden traag en crashten zo nu en dan.

Een Amerikaanse vrouw is nu een zaak begonnen tegen Apple. Het gaat om een class-action rechtszaak waarvoor meerdere betrokkenen zich kunnen aanmelden. Wordt ongetwijfeld vervolgd: wij houden je op de hoogte.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar