Terug naar Apple lezersvragen maart 2023 – lees hier alle antwoorden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumNieuws

Apple lezersvragen maart 2023 – lees hier alle antwoorden

Door Redactie iCreate2 maart 2023 09:004 min. leestijd0

Dagelijks delen lezers hun ervaringen met ons. Dit waren de meest opvallende Apple-gerelateerde lezersvragen van maart 2023.

Apple lezersvragen maart 2023

Usb-stick op Mac en Windows

De usb-stick die ik gebruik op mijn iMac kan niet gelezen worden op een computer die op Windows draait. Andersom ook niet. Waar ligt dat aan? Doe ik iets fout? Groet, Piet Brinkman

Geen zorgen, je doet niets verkeerd – dit heeft te maken met bestandsindelingen. Windows gebruikt NTFS, Apple gebruikt HFS of AFS. Een stickje dat op een Mac is geconfigureerd, werkt daardoor niet in Windows. En een stickje dat op Windows is ingesteld, is op de Mac alleen te lezen (en niet schrijfbaar).

Ons advies is om de stick in te stellen met de indeling exFAT. Dan werkt hij op macOS, Windows, Linux en zelfs iPadOS. Op icreatemagazine.nl/exfat lees je hoe je dat doet.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Gemarkeerde mails

Apple lezersvragen maart 2023

Bestaat er een mogelijkheid om in iOS de gemarkeerde mails per vlagkleur te sorteren/weer te geven zoals op de Mac? Indien er nu veel gemarkeerde mails zijn met verschillende vlagkleuren, blijft het een enorme zoekpartij op iPad en iPhone, aangezien die niet op vlagkleur worden gesorteerd. Groet, Marco Bodegom

Dat kan zeker! Je hoeft hiervoor alleen de kleur van de vlag in te voeren, in de zoekbalk boven in de Mail-app. Zoek bijvoorbeeld naar ‘blauw’ en selecteer onder ‘Suggesties’ het blauwe vlag-icoontje met rechts ernaast ‘Blauw’. Je krijgt nu alleen de gemarkeerde berichten met die kleur te zien.

Muziek in terugblikken

Apple lezersvragen maart 2023

Via het muziek-icoontje bij een terugblikvideo in Foto’s kan ik mijn eigen muziek of een nummer van Apple Music toevoegen, maar enkel voor eigen gebruik. Ik kan de zelfgemaakte terugblikvideo niet met deze muziek doorsturen. Vroeger kon ik deze wel doorsturen: hoe zit dat? Marc Derveaux

Dat komt door de auteursrechten! Helaas is dit niet te omzeilen – om de terugblik mét muziek te sturen, zul je dus een nummer moeten gebruiken dat geen bescherming heeft.­ Wanneer je een nummer aantikt in de lijst, dan staat er een i’tje achter als hij beschermd is. Staat die er niet, dan kun je hem wél delen.

Rondje op de iPhone

Apple lezersvragen maart 2023

Enige tijd geleden heb ik een opdracht op mijn iPhone X gezet waarbij er op het beginscherm een rondje zichtbaar werd en hiermee het volume ingesteld kan worden. Dit wil ik nu weer kwijt, maar ik krijg het niet voor elkaar! Hoe los ik dit op? Bij voorbaat dank. Lex van de Weerdt

We nemen aan dat je met het rondje voor de volumebediening de functie ‘AssistiveTouch’ bedoelt. Die functie vind je onder ‘Instellingen>Toegankelijkheid>Aanra­­­­ken>AssistiveTouch’. Zet hier de bovenste schakelaar uit om het rondje weg te halen.

Contacten importeren

Apple lezersvragen maart 2023

Voor trips en reizen wil ik nog wel eens grote hoeveelheden contacten toevoegen aan mijn adresboek. Het systeem waarmee wij werken kan deze alleen aanleveren in een CSV-bestand in Excel. Het kost mij ieder jaar weer zoveel tijd en moeite om deze snel in mijn iPhone te krijgen, dat ik alle contactgegevens soms maar beter met de hand had kunnen invoeren. Kan dit op een betere manier? Met vriendelijke groet, Stan Kostermans

Helaas is het importeren van contacten op de iPhone vrij onhandig geregeld. Het importeren van een CSV-bestand kan namelijk alleen in Contacten op de Mac, via ‘Archief>Importeer’. Die synchroniseert dat vervolgens weer met je iPhone.

Heb je geen Mac, dan is het mogelijk om op iCloud.com zogenaamde vCard-bestanden te importeren in je contacten. Er zijn mogelijkheden om CSV-bestanden om te zetten naar vCard-files, bijvoorbeeld met het Windows-programma ‘CSV to vCard’. Dan is het dus een geval van omzetten en vervolgens importeren via iCloud.com.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar