Terug naar 'Apple kon nog een jaar gebruik maken van Google Maps'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple kon nog een jaar gebruik maken van Google Maps'

Door Redactie iCreate26 september 2012 08:102 min. leestijd0

Apple had nog een contract voor een jaar lopen met Google over het gebruik van Google Maps. Dit blijkt uit berichtgeving van The Verge, waarin gemeld wordt dat Apple vroegtijdig Google Maps aan de kant heeft gezet om met zijn eigen kaartensysteem aan de slag te gaan.

Google Maps

De berichtgeving over het vroegtijdig laten varen van Google Maps wordt gebaseerd op twee bronnen die erg dicht bij het vuur zitten. Apple wilde de verouderde functionaliteit van Google’s kaartensysteem maar al te graag inruilen, toen het er lucht van kreeg achter te gaan lopen op Android-toestellen. Android-gebruikers kunnen al een aantal jaren gebruik maken van turn-by-turn-navigatie, wat in de iOS-versie van Google Maps nog niet mogelijk was.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarnaast wilde Google prominenter aanwezig zijn in iOS, door onder meer Latitude toe te voegen, maar het bedrijf kon niet opboksen tegen Apple’s vernieuwde voorwaarden. Toen bleek dat de relatie verstoord was en er voor Apple weinig haken en ogen aan de kaartenovereenkomst zaten, besloot Apple simpelweg om Google Maps aan de kant te zetten.

Verrast

Bij Google waren ze verrast door Apple’s zet, waardoor een speciale iOS-app nog in de maak is. In tegenstelling wat eerder beweerd werd is, is Google nog in druk in de weer met de ontwikkeling van een Google Maps-app. Het afronden ervan kan nog maanden duren en dan moet de app nog goedgekeurd worden voor plaatsing in de App Store.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar