Terug naar Apple klaagt HTC aan: de details
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple klaagt HTC aan: de details

Door Redactie iCreate3 maart 2010 14:052 min. leestijd0

Apple is een gerechtelijke procedure gestart tegen HTC, die andere grote telefoonbouwer. Twintig patenten van de iPhone staan centraal in dit getouwtrek, HTC maakt hier inbreuk op, volgens Apple. Steve Jobs ligt de situatie als volgt toe:

“We kunnen stilletjes toekijken hoe de concurrentie onze gepatenteerde uitvindingen steelt, of we doen er iets aan. We hebben besloten actie te ondernemen. Wij vinden concurrentie gezond, maar laat concurrenten zelf nieuwe technologie ontwikkelen, niet de onze stelen”

Om een beter besef te krijgen van de situatie, bij deze de details over de geschonden patenten:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

“Een apparaat ontgrendelen door een gebaar te maken op een ontgrendel afbeelding” valt te lezen in patent 849. Leuk om te weten dat Apple blijkbaar de rechten heeft op het aanraakgevoelige schuifje. Patent 726 stamt al uit 1999: “Systeem en methode om stroom te organiseren binnen een digitaal camera-apparaat”. Bij patent 076 kan ik me meer voorstellen: “Automatisch reageren op, en signaleren van, de handelingen van de gebruiker in een draagbaar apparaat”. Sommige dingen had ik zelf kunnen verzinnen, neem patent 453: “Stroom besparen door het voltage te verlagen naar een deel van een processor”. De rest van de patenten vragen een ellenlange uitleg of zijn te technisch voor zelfs de grootste gadgetfan. De complete aanklacht is te lezen via deze link

Google, het bedrijf achter de Nexus One, kijkt mee vanaf de zijlijn. Hun telefoon kreeg exact een maand geleden de beschikking over multi-touch, een technologie waarvan het patent op naam van Apple staat. Tot afgelopen maand was in een “gentleman’s agreement” tussen Apple en Google beklonken dat de Nexus One niet zou beschikken over multi-touch.

Google heeft dus doelbewust een patent van Apple genegeerd en huppelt nu al een maand rond zonder ingrijpen van Apple. Het is daarom verwonderlijk dat alleen HTC is aangeklaagd, wat vindt Google van de situatie?

“We zijn geen partij in deze rechtzaak. Desalniettemin staan we achter ons Android besturingssysteem en de partners die ons geholpen hebben in de ontwikkeling”

Een politiek correct antwoord van een multinational die vast maar al te blij is dat het buiten schot blijft.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar