Terug naar Apple Duitsland buigt onder kritiek iPhone 6 Plus
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Duitsland buigt onder kritiek iPhone 6 Plus

Door Arjan Kropman30 september 2014 16:343 min. leestijd3

Net op het moment dat ik mijn redacteuren ga geloven en dat ik denk dat het allemaal wel meevalt met het buigen van de nieuwe iPhone 6 Plus, lees ik dit merkwaardige en ongelooflijke bericht uit Duitsland.

Brief aan Tim Cook

Van de lijst gehaald

In een professionele video liet het grootste Duitse computertijdschrift Computer Bild zien hoe gemakkelijk een iPhone 6 buigt ten opzichte van een Samsung Note 4. De reactie van Apple Duitsland op deze video is even verrassend als dom. De Duitsers besloten het magazine duidelijk te maken dat ze niet meer welkom waren op hun introductiepartijtjes.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dat gebeurt er dus als je kritisch bent over de producten van Apple: je krijgt geen devices meer en bent niet meer welkom op de feestjes. Alsof een enorme partij als Computer Bild daarvan ook maar een seconde wakker zou liggen. Als ze de producten niet meer krijgen, kopen ze die toch gewoon zelf? Als Bild een container iPhones wil aanschaffen en ze rechtstreeks in een shredder wil dumpen, gebeurt dat gewoon. Geen Apple dat ze tegenhoudt.

Wat dat betreft pikken de Amerikanen er nou net een wat te sterke tegenstander tussenuit. De hoofdredacteur van Computer Bild maakt dat in een prachtige open brief aan Tim Cook goed duidelijk. Apple (Duitsland) toont hiermee aan hoe bekrompen ze zijn en hoe bang ze zijn voor kritiek.

Niets aan de hand

Je zou gaan twijfelen of er niet echt iets aan de hand is. En dat is nou juist het punt: er ís (nog) helemaal niets aan de hand. Goed, de iPhone 6 Plus buigt wanneer je er met twee handen veel kracht op uitoefent. Nou en? Mijn auto deukt ook in wanneer ik ermee tegen een muur rijd. Niet tegen een muur rijden, dus.

De vraag is wat er gebeurt wanneer je de telefoon op zo’n manier gebruikt zoals hij bedoeld is. Mocht blijken dat de iPhone 6 Plus door hem in je broekzak mee te dragen al buigt, dan is er pas echt iets mis. Als de komende weken blijkt dat dit het geval is, dan moet Apple door het stof. So be it! Anders zal het mij verder worst wezen. Alles wat Computer Bild met de video bewijst, is dat je een telefoon niet moedwillig moet willen buigen. Apple had zich dit ook moeten beseffen. Door de zaak zo hoog op te laten lopen, doet het zichzelf geen goed.

Redding

Ergens in Duitsland zal tegen deze tijd een vaatje bier worden aangerukt en wordt er stevig geproost op de geweldige exposure die Apple biedt. Je kunt als magazine geen betere reclame krijgen dan op deze manier. In de ogen van veel lezers bewijst Apple hiermee de buigzaamheid van de iPhone 6 Plus. Hoe onzinnig dat inhoudelijk misschien ook is, zo werkt het helaas wel. Een domme zet van Apple, een gelukje voor de mannen van Computer Bild en of de iPhone 6 Plus nu echt zo slecht is … dat weten we eigenlijk nog steeds niet. Dat zal de tijd moeten uitwijzen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Arjan Kropman

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Knoerten1
Lezer
Knoerten1

ten opzichte van een note 3 zou dit moeten zijn wel op blijven letten he

Sylmaron
Lezer
Sylmaron

Als sites als oneofthenine.com een groot succes worden lijkt het me dat Apple wel een groot probleem heeft.

Oguz
Lezer
Oguz

Ik hoor vaak dat de Iphone 6 (voornamelijk de 6 plus) buigt in zak. Ik hoorde van een reparatiecentrum in Hoorn dat dit niet helemaal klopte. Copel Reparatie is het bedrijf die deze melding ons liet weten. Het schijnt dat het te maken heeft met kijkcijfers. Ook verdienen de makers van YT clipjes geld door advertenties. Op hun website staat een stukje over hoe het zit met buigen. Kon alleen het stukje niet vinden over YT. Op http://www.copel.nl zie je ergens onder nieuws. Daar moet het staan.